Bogdan Lobonț, atacat din toate părțile. „Merită mai mult respect!”

Photo of author

By Alexandru Stancu

bogdan lobont

Bogdan Lobonț a fost desemnat să preia conducerea tehnică a echipei Rapid până în vară, înlocuindu-l pe italianul Cristiano Bergodi, după ce rezultatele echipei au dezamăgit în ultimele partide. Cu toate că Lobonț a avut o carieră remarcabilă ca portar și este respectat în lumea fotbalului, provocarea de pe banca tehnică la Rapid a fost una dificilă.

Deși Rapidul este una dintre echipele cu istorie și tradiție în fotbalul românesc, Lobonț a avut parte de un debut dificil, echipa înregistrând rezultate dezamăgitoare în play-off. Cu trei înfrângeri și un egal, echipa nu a reușit să obțină nicio victorie sub comanda sa.

Claudiu Niculescu, fost coleg al lui Lobonț la Dinamo în perioada 2001-2002, a ieșit în apărarea acestuia, subliniind că merită mai mult respect datorită carierei sale impresionante. Niculescu a adăugat că este important să se recunoască contribuția și experiența lui Lobonț în fotbal și că, în ciuda rezultatelor recente, este necesar să i se ofere sprijin și încredere pentru a-și duce la bun sfârșit misiunea la Rapid.

În ciuda dificultăților întâmpinate, Bogdan Lobonț continuă să lucreze alături de echipa sa pentru a găsi soluțiile potrivite și pentru a obține rezultate pozitive. Cu sprijinul suporterilor și al conducerii, este posibil ca Rapidul să revină pe drumul victoriilor și să își îndeplinească obiectivele stabilite pentru acest sezon.

”Toată lumea își asumă alegerile în viață. Lobby cunoaște foarte bine presiunea unui club ca Rapid. A sperat și e normal să spere. Avea încredere că poate rămâne din vară. Ceea ce i se întâmplă este nemeritat. El a rămas într-un moment greu.

Nu cred că merită să fie jignit. E unul dintre cei mai mari portari pe care România i-a avut. Merită mai mult respect. El știe cel mai bine ce va face din vară, dacă va continua sau dacă se va întoarce ca antrenor cu portarii”, a declarat Claudiu Niculescu, pentru Digisport.

Reacția oficială a clubului Rapid

”Suntem neplăcut surprinși să vedem ‘atacurile’ din ultima vreme la adresa lui Bogdan Lobonț, antrenorul nostru, un om care a scris istorie pentru Rapid.

Bogdan este un profesionist desăvârșit, a preluat funcția de antrenor principal la Rapid într-un moment greu, după patru înfrângeri consecutive, și și-a pus în slujba clubului experiența acumulată la cluburi ca Ajax Amsterdam, AS Roma, Fiorentina sau chiar la Rapid, unde a și intrat în istorie, luând titlul ca jucător, în 1999. A lucrat cu mari antrenori ai fotbalului, terminând școala de antrenori la Coverciano, și chiar dacă nu a profesat foarte mult ca „principal”, filosofia sa în antrenorat este una pozitivă și modernă.

‘Lobby’ are toată susținerea clubului în acest final de sezon, iar autoritatea sa la cârma echipei este fără dubii.

Surprinderea este cu atât mai mare cu cât unul dintre aceste atacuri a venit de la Robert Niță, un fost jucător la Rapid, care cunoaște atât de bine spiritul clubului.

Chiar dacă nu trecem printr-un moment foarte bun din punct de vedere sportiv, sperăm ca în ultimele două runde din acest Play-Off să avem parte de susținerea tuturor celor care iubesc cu adevărat Rapidul!”, a transmis Rapid într-un comunicat oficial.

CITEȘTE ȘI – DORTMUND, PRIMA FINALISTĂ UEFA CHAMPIONS LEAGUE. NEMȚII ELIMINĂ FRANCEZII