Ce poți face în Arabia Saudită

Photo of author

By Alexandru Stancu

arabia saudită

Arabia Saudită, cunoscută și sub numele de Regatul Arabiei Saudite, este o destinație fascinantă care atrage cu bogăția sa culturală, istoria sa îndelungată și peisajele spectaculoase. În acest articol, ne propunem să explorăm o varietate de activități și atracții pe care le poți experimenta în această țară extraordinară din Orientul Mijlociu.

Descoperă cultura și istoria:

  1. Vizitează orașul vechi din Jeddah: Cunoscut sub numele de Al-Balad, acest oraș vechi este plin de străzi înguste, piețe aglomerate și clădiri istorice din piatră. Explorează bazarurile tradiționale și admire arhitectura unică a caselelor din coral.
  2. Explorarea orașului antic Al-Ula: Situat în vestul Arabiei Saudite, Al-Ula este un sit arheologic important care găzduiește temple și forturi vechi, precum și petroglife antice.
  3. Vizitează orașul istoric Diriyah: Situat la marginea orașului Riyadh, Diriyah este considerat locul de naștere al regatului modern al Arabiei Saudite. Aici poți explora palatele vechi, forturile și piețele tradiționale.

Aventură și natură:

  1. Excursie în deșert: Experimentează frumusețea și vastitatea deșertului arabic printr-o excursie cu jeep-ul sau cu cămilă în deșertul Rub’ al Khali (deșertul Arabiei).
  2. Drumeții în munții Asir: Această regiune montană pitorească oferă oportunități excelente pentru drumeții și trekking, cu peisaje impresionante și sate tradiționale.
  3. Scufundări în Marea Roșie: Dacă ești pasionat de scufundări, nu rata ocazia de a explora recifele de corali colorate și viața marină diversă din apele cristaline ale Mării Roșii.

Relaxare și bucurie:

  1. Vizitează Riyadh Gallery Mall: Acest mall impresionant din Riyadh oferă o varietate de magazine de lux, restaurante și zone de agrement pentru întreaga familie.
  2. Petrecere la bordul unui yacht pe Cornișa Jeddah: În Jeddah, poți închiria un yacht privat și poți petrece o zi relaxantă pe apele Mării Roșii, admirând peisajele uimitoare de pe coasta Cornișei.
  3. Bucură-te de gastronomia saudită: În Arabia Saudită, vei găsi o varietate de restaurante care servesc delicii culinare locale, precum hummus, falafel, shawarma și multe altele. Nu uita să încerci o cină tradițională saudită, cunoscută sub numele de Kabsa.

În 1932, Abdulaziz Ibn Saud a proclamat fondarea Regatului Arabiei Saudite, unificând diversele triburi și regiuni din Peninsula Arabiei sub un singur domeniu. Această unificare a fost un pas semnificativ în dezvoltarea politică a regiunii și a consolidat puterea Casei Saud. Arabia Saudită este locul cel mai sfânt al islamului și, ca atare, religia și politica sunt strâns legate în țară. Sistemul legal al Arabiei Saudite se bazează pe legea islamică sau Sharia, iar guvernul este puternic influențat de interpretările conservatoare ale Islamului. În ultimii ani, Arabia Saudită a început să implementeze reforme politice și economice în cadrul programului său de viziune 2030. Aceste reforme vizează diversificarea economiei, promovarea turismului și modernizarea societății, inclusiv îmbunătățirea drepturilor femeilor și reducerea dependenței de petrol.

Arabia Saudită este o destinație care îți va oferi o experiență unică și fascinantă. De la explorarea orașelor istorice și a siturilor arheologice până la aventuri în deșert și relaxare pe plajele Mării Roșii, există ceva pentru fiecare călător. Cu o cultură bogată și o istorie îndelungată, Arabia Saudită îți va oferi amintiri de neuitat și experiențe care te vor fascina întotdeauna.

CITEȘTE ȘI – BRITNEY SPEARS DIN CE ÎN CE MAI RĂU? AU APĂRUT O SERIE DE POZE ÎNGRIJORĂTOARE