Florin Piersic, probleme de sănătate. Actorul are septicemie

Photo of author

By Alexandru Stancu

florin piersic

Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiți actori ai României, se confruntă cu o nouă intervenție chirurgicală, în contextul unei stări de sănătate încă fragile. Pentru această intervenție, este necesară transferarea sa la un alt spital, unde să primească îngrijirea și tratamentul adecvate.

Managerul Institutului „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu, a confirmat că Florin Piersic va fi transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor în cursul zilei de astăzi, 9 mai 2024. Aici, actorul va fi supus unei noi intervenții chirurgicale, în speranța de a-i îmbunătăți starea de sănătate.

Încă de la operația suferită în ziua de Paște, când a fost internat inițial la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, Florin Piersic a fost în grija medicilor care depun eforturi considerabile pentru a-i acorda cea mai bună îngrijire posibilă. Ulterior, a fost transferat la Institutul „Matei Balș” din București, iar acum se pregătește pentru o nouă etapă a tratamentului său la Spitalul Foișor.

Florin Piersic, născut pe 27 ianuarie 1936 în Cluj-Napoca, este una dintre cele mai ilustre și longevive figuri ale teatrului și filmului românesc. Cu o carieră ce se întinde pe mai bine de șase decenii, Piersic a impresionat publicul cu talentul său excepțional, versatilitatea și carisma sa inconfundabilă.

Începuturile în teatru

Florin Piersic și-a început cariera în teatru în anii ’60, când a devenit membru al Teatrului Național din Cluj-Napoca. Debutul său în spectacolele de teatru a fost salutat cu entuziasm, iar abilitățile sale actoricești remarcabile au captivat publicul încă de la început.

Succesul pe marile ecrane

Piersic și-a extins repertoriul în lumea filmului și a devenit unul dintre cei mai iubiți și aclamați actori români de film. Rolurile sale memorabile în filme precum „Toate pânzele sus!”, „B.D. în alertă”, „Filantropica”, „Nea Mărin Miliardar” și multe altele au cucerit inimile a milioane de spectatori și au confirmat talentul său remarcabil.

Cariera internațională

Reputația lui Florin Piersic a depășit granițele României, iar el a fost apreciat și recunoscut la nivel internațional pentru contribuția sa la cinematografia mondială. Rolurile sale au fost aclamate în festivaluri de film de prestigiu și a colaborat cu regizori și actori de talie mondială.

Întoarcerea pe scena teatrului

De-a lungul carierei sale, Florin Piersic nu a renunțat la dragostea sa pentru teatru. El a continuat să impresioneze publicul cu roluri remarcabile pe scena teatrelor din România și a fost apreciat pentru interpretările sale captivante și autentice.

Un model de profesionalism și longevitate

La vârsta de 86 de ani, Florin Piersic continuă să fie activ în industria filmului și teatrului, demonstrând un nivel extraordinar de energie, pasiune și dedicare. El rămâne un model de profesionalism și longevitate într-o industrie în continuă schimbare.

Florin Piersic este o adevărată legendă vie a teatrului și filmului românesc, cu o carieră impresionantă și un impact durabil asupra culturii și artei din țara noastră. Talentul său incontestabil, carisma sa și devotamentul său pentru artă îl fac să rămână una dintre cele mai respectate și iubite figuri din industria cinematografică și teatrală a României.

CITEȘTE ȘI – ISTORIA FOTBALULUI, EVOLUȚIA UNUI FENOMEN GLOBAL