Edi Iordănescu a vorbit despre o posibilă prelungire a contractului său la cârma naționalei României

Photo of author

By Alexandru Stancu

edi iordănescu / dănuț lupu

Declarația selecționerului echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordănescu, aduce în prim-plan angajamentul și devotamentul său față de echipă și față de țară. În contextul negocierilor pentru prelungirea contractului său, Iordănescu subliniază că România ocupă întotdeauna primul loc în inima sa.

Afirmația este un semn de loialitate și pasiune pentru fotbalul românesc, subliniind angajamentul său de a contribui la succesul și dezvoltarea echipei naționale. Pentru un selecționer, relația cu federația și cu echipa este crucială, iar declarația lui Iordănescu indică faptul că este dedicat în continuare obiectivelor și valorilor echipei naționale.

Într-o perioadă în care fotbalul românesc se confruntă cu provocări și schimbări, precum și cu așteptări ridicate din partea suporterilor, asigurarea continuității în conducerea tehnică poate aduce stabilitate și direcție în eforturile de dezvoltare și performanță. Prin urmare, angajamentul lui Iordănescu față de echipă este un semn încurajator pentru susținătorii fotbalului românesc.

Întrebat dacă viitoarea campanie de calificare pentru Cupa Mondială se va face tot cu el la cârma echipei naționale, Iordănescu a răspuns: „Nu ştiu asta, eu pot să spun că m-am bucurat de o colaborare extraordinară cu federația, şi mulțumesc preşedintelui şi conducerii. Sincer m-am simțit liber tot timpul, am simțit suport şi încredere. Suntem în discuții pentru prelungire, suntem pe aceeaşi undă. Nu sunt probleme din punctul ăsta de vedere, nu ştiu dacă vi se par încete sau rapide discuțiile, nu pot să mă angrenez în nicio discuție că se va întâmpla azi, mâine sau până la european. Dar ce pot să spun este că România este mereu pentru mine pe primul loc şi va rămâne în inima mea şi că are întâietate”.

Selecționerul a evitat să răspundă şi la întrebarea legată de eventuale alte oferte pe care le-ar avea în acest moment în afară de echipa națională a României, potrivit Agerpres.

„Eu ce pot să spun este că m-am bucurat de o colaborare extraordinară, şi pentru mine echipa națională rămâne tot timpul pe primul loc. Am promis că luăm totul pas cu pas, acesta este şi stilul meu, vreau să fiu atent la toate detaliile. Sunt dator echipei să duc munca până la capăt, cel puțin până la finalul Campionatului European”, a mai spus Edward Iordănescu.

Edward Iordănescu este un antrenor de fotbal și fost fotbalist român, cu o moștenire impresionantă în lumea sportului. Născut pe 24 mai 1981 în București, el provine dintr-o familie cu o lungă tradiție în fotbal, fiind fiul fostului mare fotbalist și antrenor, Ioan Iordănescu, și nepotul legendarului selecționer al echipei naționale a României, Anghel Iordănescu.

Cariera de fotbalist

Edward Iordănescu și-a început cariera de fotbalist la echipa de tineret a lui Dinamo București, unde și-a dezvoltat abilitățile și talentul său. În timpul carierei sale de jucător profesionist, a evoluat pentru mai multe echipe din România, inclusiv Dinamo București, Rapid București și CFR Cluj. A fost cunoscut pentru versatilitatea sa pe teren, evoluând pe mai multe poziții în linia mediană și de apărare.

Tranziția către antrenorat

După retragerea sa din activitatea de jucător, Edward Iordănescu și-a continuat implicarea în lumea fotbalului prin antrenorat. A obținut licența UEFA Pro și a început să-și construiască o carieră promițătoare în spatele scenei. A ocupat diverse poziții de antrenor în cluburile din România, inclusiv la Dinamo București și la CFR Cluj, iar mai târziu a fost numit selecționer al echipei naționale de fotbal a României U21.

CITEȘTE ȘI – ISTORIA FOTBALULUI, EVOLUȚIA UNUI FENOMEN GLOBAL