Va candida Cătălin Drulă la prezidențiale? „Sunt un candidat natural”

Photo of author

By Alexandru Stancu

cătălin drulă

Declarația președintelui USR, Cătălin Drulă, reflectă interesul și aspirația sa pentru poziția de candidat al Alianței Dreapta Unită la alegerile prezidențiale din România. Prin descrierea sa drept „candidatul natural”, Drulă subliniază compatibilitatea sa cu valorile și viziunea Alianței, precum și susținerea pe care o poate aduce în campanie.

Cătălin Drulă consideră că are calitățile și capacitățile necesare pentru a reprezenta coaliția la alegerile prezidențiale, iar afirmația sa arată o determinare puternică de a-și asuma această responsabilitate și de a conduce eforturile Alianței în acest sens.

Totuși, este important de subliniat că, deși Drulă se consideră un candidat natural, decizia finală privind candidatura va fi luată în cadrul alianței, iar acest lucru ar putea implica consultări și negocieri suplimentare între partenerii coaliției. Astfel, declarația lui Drulă indică mai degrabă o aspirație și o poziție personală decât o confirmare definitivă a candidaturii sale.

„Profilul de prezidențiabil nu ți-l creezi într-o miercuri. Ți-l creezi începând din școală, din educația pe care o ai, din ce-ai făcut în viață, dintr-o carieră. Sunt multe zeci de ani de structurare a unei persoane până să aibă un profil de prezidențiabil. Evident, eu, ca lider al celui mai mare partid din Alianța Dreapta Unită, acest pol al forțelor de dreapta, sunt un candidat natural pentru Președinția României, dar această decizie nu am luat-o încă în Alianța Dreapta Unită. Va fi un anunț după 9 iunie. În orice caz, această construcție politică este una formată pentru toate cele patru runde de alegeri și cu perspectivă după 2025”, a spus Cătălin Drulă, pentru Digi24, întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale din acest an.

Anunțul că decizia finală va fi luată după alegerile locale din 9 iunie sugerează că Alianța Dreapta Unită își va lua în calcul rezultatele electorale și va evalua contextul politic înainte de a face o alegere privind candidatura prezidențială.

Ca ministru al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă este una dintre figurile de frunte ale guvernului român, fiind responsabil de gestionarea și dezvoltarea infrastructurii de transport din țară. Născut pe 9 martie 1982, în Cluj-Napoca, Drulă a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București și a urmat ulterior cursuri de masterat în Managementul Proiectelor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Cariera sa politică a început în 2015, când a devenit consilier local în cadrul Consiliului Local Sector 2 București. Ulterior, a ocupat funcția de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București, unde s-a remarcat prin implicarea sa în proiecte de infrastructură și transport. În 2020, a fost numit ministru al Transporturilor și Infrastructurii în guvernul condus de Florin Cîțu.

În calitate de ministru, Cătălin Drulă s-a angajat să facă progrese semnificative în modernizarea infrastructurii de transport din România, cu accent pe construcția de autostrăzi, modernizarea căilor ferate și dezvoltarea transportului public. Printre proiectele majore la care lucrează se numără finalizarea Autostrăzii Transilvania, modernizarea infrastructurii feroviare și îmbunătățirea serviciilor de transport în marile orașe.

În timpul mandatului său, Drulă s-a remarcat prin transparență și comunicare deschisă cu publicul, folosind adesea rețelele sociale pentru a informa cetățenii despre progresele și planurile ministerului său. De asemenea, a promovat inovația și tehnologia în domeniul transportului, căutând soluții moderne și durabile pentru nevoile de mobilitate ale societății.

CITEȘTE ȘI – KLAUS IOHANNIS, MESAJ PENTRU TOȚI ROMÂNII CU PRILEJUL PAȘTELUI