ITALIAN URMĂRIT INTERNAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII ROMÂNI

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii din Craiova au depistat un cetățean italian, pe numele căruia autoritățile din Italia au emis un mandat european de arestare pentruinfracţiuni de sprijinire şi exploatare a prostituţiei. Activitatea a beneficiat de sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliției Române.

La data de 21 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Transporturi Feroviare  Craiova au depistat un bărbat, de 67 de ani, cetățean italian, cu reşedinţă în Craiova, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, sub aspectul comiterii mai multor infracţiuni de sprijinire şi exploatare a prostituţiei, pe teritoriul Italiei, în cursul anilor 2015- 2016.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Craiova, în cursul zilei de astăzi, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autoritățile din Italia.