Un cetatean din Palazu era sa moara inecat pe strada – In Constanta, zicala „Drumurile te omoara” poate fi luata ad litteram

Photo of author

By Daniel Negrescu

Garda Nationala de Mediu Constanta doarme

In cartierul Constantei, Palazu Mare, lucrările de asfaltare au fost făcute „de ochii soacrei”, respectiv numai zonele de la vedere. Pe strada Tache Ionescu este un adevarat dezastru, atât vizual cât și igienic, apa scursa pe străzile din Palazu Mare în urma ploilor a depus pe strada Tache Ionescu aluviuni sub forma de mâl fin care în timp au dus la formarea unei mici mlaștini. Un cetățean din Palazu, aflat cu treburi în zona, a încercat sa treacă pe marginea mlaștinii în cauza, a alunecat și un picior i-a rămas blocat în mâl, încercând sa-și deblocheze piciorul a ajuns în situația de a avea ambele picioare și o mana blocate în mâl, în acest moment a intervenit Costea Nicolae, angajat ca agent de securitate la o firma din zona și a încercat din răsputeri sa îl scoată, cât pe ce sa rămână și acesta din urma blocat acolo. Operațiunea de salvare a fost destul de complicata, agentul de securitatea ne-a declarat ca nu avea o baza solida pe care sa se sprijine pentru a îl putea trage afara pe cel blocat, rămânând și acesta cu un picior blocat în mâl și fără talpa la unul din bocanci, după eforturi susținute agentul de securitate a reușit sa-l scoată „la liman”. Costea Nicolae ne-a mai Tache-Ionescu-Palazu-2declarat ca în momentul în care a ajuns lângă „Nea’ Senol”, acesta era blocat în mâl cu fata foarte aproape de apa, fiind foarte speriat. Când cetățeanul în cauza s-a văzut pe pământ solid, primele cuvinte rostite de acesta au fost:  „Daca nu veneai, muream aici, înecat!”. Norocul lui „Nea’Senol a fost ca, înțelegând situația, a încetat sa se mai zbată, altfel s-ar fi afundat și mai mult, lucru care ar fi putut sa-i fie fatal.

Costea Nicolae ne-a mai declarat ca strada în cauza a fost pietruita în anii 2000 de către locuitorii din zona, pe cheltuiala lor, lucrarea de pietruire fiind gândita în asa fel încât apa rezultata în urma ploilor sa se scurgă în lac. In anii 2013-2014 primăria a executat lucrări de racordare la apa și canalizare pe aceasta strada, lucrări finanțate din fonduri UE, la finalul lucrărilor s-au pietruit 10-15 metri de strada, s-a fotografiat acea bucata pietruita în asa fel încât sa para ca strada a fost adusa la stadiul precedent lucrărilor, în fapt și-au bătut joc pur și simplu de investiția locuitorilor și au lăsat strada în ultimul hal.

Un alt aspect al problemei ar fi partea de sănătate și igiena a locației, pe timpul verii în aceasta locație creste stuf, este invadata de țânțari și broaște și emana un miros pestilențial, din cauza ca este o cantitate mica de apa stătătoare poate deveni în orice moment un focar de infecție.

Aceasta este doar prima parte a acestui articol, Jurnal365 are în plan discuția cu administrația locala în vederea aflării motivului pentru care aceasta strada este lăsata în paragina, în zona sunt construite case și cei care le locuiesc sunt tot cetățeni ai Constantei, Palazu Mare fiind mai nou un cartier al Constantei, au și aceștia dreptul de a circula civilizat și de a-și creste copiii într-un mediu sănătos.