Horațiu Moldovan a fost transferat de Atletico Madrid în perioada de mercato din iarna lui 2024, după ce au achitat clauza de reziliere de 800.000 de euro echipei Rapid. Portarul român a semnat un contract pe 4 ani și jumătate cu Atletico Madrid, unde va fi primi un salariu de 800.000 de euro în primul an.
Sosit la Atletico Madrid la finalul lunii ianuarie mai exact, Horațiu Moldovan (26 de ani) încă nu și-a făcut debutul pentru echipa spaniolă. Jan Oblak este GK titluar, unul dintre cei mai buni portari din lume. Oblak este un pilon stabil în poarta lui Atletico Madrid, iar cifrele din acest sezon o confirmă.
Alături de Antoine Griezmann, Jan Oblak este unul dintre puținii fotbaliști care au evoluat în toate cele 34 de meciuri din acest sezon pentru Atletico Madrid. Această constantă în prezență arată nivelul înalt de încredere pe care Diego Simeone îl are în portarul său, folosindu-l în toate competițiile.
Deși Moldovan a fost rezervă la meciurile cu echipe precum Sevilla, Valencia, Vallecano, Real Madrid și Athletic Bilbao, parcursul său la Atletico Madrid continuă să fie marcat de așteptare pentru șansa de a-și demonstra valoarea pe teren.
Diego Simeone își mai dorește încă un portar
Horațiu Moldovan se confruntă cu o misiune extrem de dificilă în Spania. Așa cum aminteam și mai sus, rivalul său este Jan Oblak, unul dintre cei mai buni portari din ultimii ani. Șansele lui Moldovan de a obține minute de joc la Atletico Madrid ar putea fi și mai reduse în sezonul următor. Pentru că presiunea nu era deja destul de mare pentru portarul român, se pare că Simeone, antrenorul formației din LaLiga, își dorește încă un portar.
Conform informațiilor din presa spaniolă, antrenorul Diego Simeone (53 de ani) a discutat recent cu directorul sportiv al clubului, Andrea Berta, exprimându-și dorința de a aduce un alt portar în echipă.
Este vorba despre Alvaro Valles, care în prezent este titular la echipa Las Palmas. Simeone a solicitat conducerii clubului să accelereze negocierile, deoarece există și interes din partea rivalilor din oraș, Real Madrid.
„Dacă nu eram eu, Horațiu Moldovan nu exista azi!„
Imediat după transfer, agentul jucătorului a transmis un mesaj emoționant.
„Aceasta va fi o postare atipică, în care vreau să scot în evidență și partea mai întunecată a acestei meserii. Uneori, meseria de agent implică atât momente de succes, cât și provocări, iar recunoașterea eforturilor depuse nu este întotdeauna garantată.
Eu sunt pregătit să înfrunt cu demnitate și astfel de momente. Viața de impresar nu este doar despre bani mulți și povești cu milioane, uneori este și despre dezamăgiri crunte. E vorba de o clauză inserată de mine și negociată cu Victor Angelescu și Daniel Niculescu și cu Horațiu la telefon, pe speaker: 7% pentru mine, din suma de transfer.
E trecut în contractul jucătorului, urmând că eu să-i emit lui factura în acest sens. Sunt curios dacă această clauză va fi respectată de Horațiu.
Ca să ajungi la etajul 5, trebuie să treci pe la etajele 1, 2, 3 și 4. Iar atunci când discutăm despre recunoștință, de cele mai multe ori nu există. Văd tot felul de impresari care își arogă meritele și mint cu nerușinare, impresari români sau moldoveni. Incredibil…
Horațiu este jucătorul despre care pot afirma cu tărie că dacă nu eram eu, el nu exista în fotbal astăzi! L-am transferat cam peste tot până acum mai degrabă în baza relațiilor mele și mai puțin datorită cifrelor lui, așa cum se întâmplă acum.
O poveste mai puțin știută chiar la Rapid, când, la o lună după ce semnase, m-a sunat că vrea să reziliem contractul, pentru că nu juca. Atunci, la fel ca și în multe alte cazuri (cam la fiecare echipă), l-am sunat pe Victor (n.r. – Victor Angelescu) și am stabilit să mai rămână. După care l-am convins pe Horațiu să stea și să lupte pentru postul său.
Când l-am dus la UTA și l-am înștiințat, îmi aduc aminte discuția: ‘Horațiu, fă-ți bagajele. Mergem la UTA’. Iar el a spus ‘La Liga 1?’. Nu-i venea să creadă că nu-l voia nimeni la Liga 2, iar eu îl duceam direct la Liga 1.
Astăzi, este portarul echipei naționale (exclusiv pe meritul lui). Nu mai departe de acum un an și jumătate, când mă pregăteam să o îngrop pe mama, am găsit 30 de minute să discut cu antrenorul echipei naționale, la rugămintea lui Horațiu, ca să poată repeta testul COVID pentru a putea fi prezent la acțiunea echipei naționalei, atunci când încă nu debutase la prima reprezentativă.
Și multe alte discuții interminabile, cam la fiecare echipă pe unde a fost. Mai mult, eu l-am luam pe fratele lui la Corvinul și mai apoi la Chiajna, exclusiv în baza relației mele cu Horațiu, direct de la juniorii unei echipe din Cluj, fără ca el să se fi antrenat vreodată cu seniorii până atunci!
Recunoștință? Nah. Postarea asta nu înseamnă neapărat frustrare, poate mai degrabă dezamăgire. Și confirmarea faptului că oricât de mult ai face pentru un jucător, recunoștință nu există! Eu nu am nevoie de nimic, vreau doar ca lumea să știe adevărul. Iar adevărul nu este mereu cel pe care îl vedeți în ziare. Acolo se vinde povestea, nu și realitatea!
Un contraexemplu pentru Horațiu este chiar Radu Drăgușin, pe care îl felicit pentru caracterul de care a dat dovadă, știind să își respecte agentul și omul care l-a ajutat până la un punct. Să fii un jucător mare implică și această parte.
Baftă la Atleti, Horațiu! Undeva, în sufletul tău, să nu uiți să-mi spui acel mare ‘Mulțumesc’. Nu trebuie s-o faci public, e suficient să fii sincer cu tine. P.S: «Aici e vorba de onoare, de coloană vertebrală, nu de parale!»”, a scris Bogdan Apostu pe pagina de Facebook.