Galați – PERCHEZIȚII LA PESOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE MINORI

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Galați și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DI.I.C.O.T., au efectuat 6 percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de proxenetism și trafic de minori.

La data de 2 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, au efectuat 6 percheziții în municipiul Galați, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de proxenetism și trafic de minori.

La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Din cercetări a reieșit faptul că, din 2016 până în prezent, mai multe tinere cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, au fost racolate și obligate la practicarea prostituției, în apartamente închiriate, în regim hotelier, în municipiul Galaţi, membrii grupării însuşindu-şi sumele de bani obţinute.

Aceștia ar fi indus în eroare victimele, profitând de starea de vădită de vulnerabilitate, ori le-ar fi constrâns moral şi fizic. De asemenea, le-ar fi restrâns posibilitățile de comunicare şi dreptul de liberă circulație, profitând de dependența de substanțe cu efecte psihoactive.

Au fost puse în executare 9 mandate de aducere, iar față de 4 persoane s-a dispus reținerea, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și de sprijinul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.