FRF, anunț cu privire la numărul de titluri câștigate de FCSB

Photo of author

By Alexandru Stancu

FCSB

FCSB a sărbătorit câștigarea celui de-al 27-lea titlu de campioană după victoria împotriva echipei Farul Constanța în etapa a 7-a a play-off-ului. Cu toate acestea, situația este complicată din punct de vedere juridic.

Curtea de Apel București a hotărât că palmaresul Stelei din perioada 1947 – 1998 aparține actualului CSA Steaua, în timp ce perioada 2003-2024 revine FCSB-ului. Există încă o perioadă incertă între 1998 și 2003, în care nu s-a luat încă o decizie clară. Astfel, CSA Steaua deține 20 de titluri de campioană în Liga 1, 19 Cupe ale României, 2 Supercupe, 1 Cupa Campionilor Europeni și 1 Supercupa Europei, în timp ce FCSB are în palmares 6 titluri de campioană în Liga 1 (5 titluri sub denumirea de Steaua și unul ca FCSB), 3 Cupe ale României, 2 Supercupe și 2 Cupe ale Ligii.

”După victoria, 2-1, în fața campioanei en titre, Farul Constanța, din etapa 7 a play-off-ului, FCSB a reușit să își asigure titlul în România. Fără înfrângere în play-off (5 victorii și două remize), după ce a încheiat și sezonul regular pe primul loc, cu 9 puncte avans, FCSB a devenit campioana României cu 3 etape înaintea finalului SuperLigii. După o pauză de 9 ani! Federația Română de Fotbal o felicită pe FCSB și îi urează succes în cupele europene în următorul sezon!”, a fost mesajul Federației publicat pe site-ul oficial. 

FCSB vs. CSA Steaua

Disputa dintre FCSB și CSA Steaua a fost una dintre cele mai intense și controversate în lumea fotbalului românesc. Originea acestei dispute se află în separarea clubului de fotbal Steaua București în două entități distincte în 2017. În urma unui conflict juridic, clubul de fotbal a fost exclus din palmaresul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) și a fost creată o nouă entitate, FCSB, condusă de finanțatorul Gigi Becali.

În același timp, CSA Steaua, o asociație militară care deținea marca și simbolurile istorice ale clubului Steaua București, a încercat să-și revendice drepturile asupra numelui și palmaresului. Astfel, s-a ajuns la o dispută juridică lungă și complexă între cele două părți.

Această dispută a avut un impact semnificativ asupra fanilor și comunității fotbalistice din România, divizând suporterii între cei care susțin FCSB și cei care susțin CSA Steaua. În ciuda eforturilor de mediere și încercărilor de a ajunge la un consens, disputa a rămas nerezolvată și a generat tensiuni persistente între cele două tabere.

În timp ce FCSB, condus de finanțatorul Gigi Becali, a susținut că deține drepturile asupra numelui și palmaresului clubului, CSA Steaua a afirmat că are legitimitatea pentru a folosi simbolurile și tradițiile istorice ale clubului.

În final, această dispută a subliniat complexitatea și sensibilitatea relațiilor dintre fotbal, politică și identitatea națională în România, și a rămas un subiect de discuție aprins în lumea fotbalului românesc.

Gigi Becali, un om de afaceri și finanțator de fotbal român, este cunoscut mai ales pentru implicarea sa în clubul de fotbal FCSB (fostul FC Steaua București) și pentru prezența sa activă în peisajul politic al României.

Născut pe 25 iunie 1958, în satul Zimnicea, județul Teleorman, Gigi Becali a devenit unul dintre cei mai controversați și discutați oameni de afaceri din România. În anii ’90, a intrat pe piața imobiliară și a devenit cunoscut pentru investițiile sale în diverse domenii, inclusiv în fotbal.

CITEȘTE ȘI – DUPĂ APROXIMATIV UN DECENIU, FCSB CUCEREȘTE TITLU