Florinel Coman ar putea face pasul către Bundesliga

Photo of author

By Alexandru Stancu

florinel coman

Cu un salariu de 30.000 de euro pe lună, Florinel Coman este cel mai bine plătit jucător al echipei FCSB.

În vârstă de 25 de ani, jucătorul se află într-un moment de excepție în cariera sa, cu performanțe impresionante în acest sezon pentru echipa FCSB. De la sosirea sa în vara anului 2017 la FCSB, Coman și-a exprimat de mai multe ori dorința de a juca în străinătate. Oportunitatea acestui transfer ar putea apărea la finalul sezonului curent, având în vedere că fotbalistul este liber să plece în schimbul sumei de 5 milioane de euro, reprezentând clauza sa de reziliere stabilită de Gigi Becali, patronul echipei.

Florinel Coman, dorit de Stuttgart

Visul lui Florinel Coman de a juca în străinătate ar putea deveni realitate în vara aceasta, iar Stuttgart este una dintre echipele care își manifestă interesul pentru el. Pentru a-l atrage în Bundesliga, clubul german îi oferă un salariu de peste un milion de euro pe sezon, comparativ cu cei 360.000 de euro pe care îi primește în prezent din partea lui Gigi Becali.

Adrian Ilie a dezvăluit la Fanatik că are o ofertă din Bundesliga pentru atacantul FCSB-ului.

“Este cam cel mai bun din campionat. Are impresar, dar nu prea ne-am înţeles cu băiatul. Este un italian (n.r. Federico Pastorello) . Varianta este una bună. O echipă din Bundesliga. 

Încă este posibil să se facă. Era o propunere pentru un jucător care pleacă de la Stuttgart în Arabia Saudită pe bani mulţi, iar profilul era exact Coman acolo. Este deschisă portiţa, din punctul meu de vedere.

Mă gândeam la varianta să semneze de acum, să se plătească clauza, să rămână la FCSB până în vară, unde să joace meci de meci. Este un jucător important, poate să câştige campionatul. 

Mai mult, vine Campionatul European şi poate să aibă jocuri în picioare. Că nu ştii când ajungi în Germania şi joci, ca ceilalţi doi care au plecat în momentul de faţă în Spania şi Anglia (n.r Horaţiu Moldovan şi Radu Drăguşin). 

Şi din vară să meargă la Sttutgart. Era o opţiune. Un salariu destul de mare. Nu ştiu dacă îi poate da 2-3 milioane de euro, dar peste 1 milion putea să îi dea. Sunt mai multe piste deschise, pentru că la Florinel este simplu.

Cine achită 5 milioane de euro… nu ştiu foarte bine contractul lui, dacă această sumă este tot anul sau doar în perioada de transferuri. Dacă se achită, poate să plece”, a spus Adrian Ilie, pentru sursa citată.

„Jucătorii trebuie să aibă lucruri mărețe în minute”

La conferința de presă premergătoare partidei cu Petrolul Ploiești, antrenorul echipei FCSB, Elias Charlambous, a fost întrebat despre acest posibil transfer.

”Dacă nu joacă pentru ceva important înseamnă că nu au obiective în carieră. Jucătorii trebuie să aibă lucruri mărețe în minute. Sunt bucuros dacă jucătorii mei au acest lucru în minte. Trebuie să îți pui obiective mereu. 

(n.r. Ați vorbit cu Coman despre transferul în Bundesliga?) Nu, nu vorbim despre asemena lucruri și cred că nu e momentul potrivit să vorbim despre acest lucru”, a declarat Elias Charlambous.