Facebook începe testarea pentru criptarea Facebook Messenger

Photo of author

By Daniel Negrescu

Facebook a anunțat săptămâna trecută că începe testele pentru criptarea discuțiilor purtate pe Facebook Messenger. Mesajele criptate vor putea fi citite doar pe aparatele celor doi interlocutori, nici măcar Facebook nu va avea acces la textul conținut. Utilizatorii au posibilitatea setării duratei de afișare a mesajului pe aparat, după expirarea acestui timp mesajul este șters definitiv, fără posibilitatea recuperării. Utilizatorii de Facebook Messenger vor avea posibilitatea de a alege dacă vor sau nu ca mesajele sa fie criptate.

De precizat: În momentul de faţă dacă purtați o discuție pe Messengerul de pe telefon și doriți sa o continuați pe laptop, unde sunteți autentificat cu același cont, este posibil, în cazul discuțiilor criptate acest lucru nu va mai fi posibil. Trimiterea de fotografii, fișiere video sau orice alt fel de fișiere nu este posibila în cursul unei convorbiri criptate dar se fac cercetări pentru a face acest lucru posibil.

Aceasta inovație ar putea creste încrederea utilizatorilor în brand-ul Facebook și ar fi un pas înainte, alături de Apple, spre protejarea intimității utilizatorilor, Apple aflându-se deja în proces cu Departamentul Justiției din Statele Unite pentru refuzul de a decripta un aparat telefonic iPhone folosit de către teroriști în cursul atentatului din San Bernardino, de anul trecut.

Puteți citi articolul despre Apple făcând click pe acest link:  Apple nu vrea sa creeze software de decriptare a aparatelor la cererea FBI – Facebook, Google și Twitter susțin decizia