De ce este „nunta britanică a anului” o sursă de conflict între prinții William și Harry?

Photo of author

By Ramona Fustos

Toată lumea se întreabă de ce este „nunta britanică a anului” o sursă de conflict între prinții William și Harry. Prietenul lor comun, Hugh Grosvenor, s-a căsăstorit cu Olivia Henson vineri, 7 iunie. Ducele de Sussex a anunțat că nu va participa la ceremonie ceremonie din cauza „dificultăților” pe care le-ar putea provoca prezența sa.

De ce este „nunta britanică a anului” o sursă de conflict între prinții William și Harry?

Ei nu au vrut să le facă umbră miresei și mirelui. Prinții Harry și William nu-și vor pecetlui reîntâlnirea la nunta prietenului lor comun Hugh Grosvenor, a dezvăluit marți, 4 iunie, presa britanică. Cel mai râvnit burlac al Angliei, multi-miliardarul lord s-a căsătorit cu Olivia Henson la Catedrala din Chester, vineri, 7 iunie. Însă va trebui să se descurce fără ducele de Sussex. Conștient de „dificultățile” pe care le-ar putea provoca prezența sa, prințul Harry l-ar fi informat pe Hugh Grosvenor că nu va participa la ceremonie. Aceasta pentru a se asigura că neînțelegerea sa cu fratele său mai mare nu va umbri uniunea.

Cea mai regală dintre nunțile non-regale

În timpul acestui eveniment, prințul William a fost prezent în calitate de ușier. Acest lucru l-ar fi putut pune față în față cu fratele său mai mic. Asta în ciuda faptului că nu au mai vorbit de mai bine de doi ani. O situație care s-ar fi putut dovedi incomodă și pentru zecile de prieteni comuni invitați la petrecere. Cireașa de pe tort este că Hugh Grosvenor este naș atât pentru Archie, fiul familiei Sussex, cât și pentru George, fiul familiei Welsh. Prințul Harry a ales așadar să se dea la o parte, în „acord” cu mirele. O sursă apropiată cuplului a declarat că ducele de Sussex și-a exprimat „dragostea, sprijinul și admirația” pentru cuplu.

Hugh Grosvenor, în vârstă de 33 de ani, și Olivia Henson, în vârstă de 31 de ani, s-au cunoscut în urmă cu doi ani. Ei și-au anunțat logodna în aprilie 2023. În urma ceremoniei, mireasa va deveni noua ducesă de Westminster. Partenerul ei a moștenit titlul de Duce de Westminster la vârsta de 25 de ani, în urma decesului tatălui său în 2016. Averea familiei este estimată la 12,8 miliarde de dolari (11,7 miliarde de euro). Prin urmare, The Times a descris uniunea lordului, care conduce un colosal imperiu imobiliar, drept „cea mai regală nuntă non-regală a anului”. Evenimentul va reuni cele mai vechi și mai bogate familii aristocratice din Marea Britanie.

Reuniune la Balmoral?

Regele Charles, se află în Franța în această săptămână. Prin urmare, nu este așteptat să participe la nuntă, deoarece i s-a cerut să se odihnească. Asta după două zile de angajamente epuizante în Portsmouth și Normandia. Kate Middleton va lipsi, de asemenea, deoarece continuă să facă chimioterapie preventivă.

În timp ce absența prințului Harry va stârni probabil agitație în rândul credincioșilor, presa a aflat că acesta nu are de gând să se întoarcă în Marea Britanie în această vară. Marți s-a raportat că Harry și Meghan nu vor participa la ceremonia Trooping the Colour de săptămâna viitoare pentru a marca ziua de naștere a regelui.

Cu toate acestea, regele Charles plănuiește să invite o parte din familia sa la Balmoral mai târziu în vară. Asta, conform tradiției stabilite de regretata regină Elisabeta a II-a. Dar, nu se știe încă dacă și soții Sussex vor fi invitați. Prințesa Lilibet și-a sărbătorit cea de-a treia aniversare la începutul acestei săptămâni, iar Charles se spune că este dornic să își vadă nepoții, care locuiesc în California.