DÂMBOVIȚA – PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ŢIGARETE

Photo of author

By Daniel Negrescu

Peste 200.000 de țigarete, aproape 1.000 de litri de alcool, un autoturism, peste 180.000 de lei și aproape 15.000 de euro au fost ridicați de polițiștii din Dâmbovița și ai Direcției Operațiuni Speciale, în urma a 19 percheziţii efectuate ieri, sub supravegherea procurorului D.I.I.C.O.T., la persoane bănuite de contrabandă. 8 dintre cei în cauză au fost reținuți.

La data de 22 februarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au prins, în flagrant delict, un bărbat care comercializa ilegal țigarete, pe raza municipiului Pitești.

Pentru documentarea activității infracționale, au fost efectuate 19 percheziţii domiciliare, în județele Dâmbovița, Argeș și Suceava, la 20 de persoane bănuite că, în perioada 2016 – 2017, ar fi desfăşurat activități ilegale cu ţigarete de contrabandă.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 236.000 de țigarete, 987 de litri de alcool, o instalație artizanală pentru fabricarea alcoolului, 187.559 de lei, 15.690 de euro, un autoturism, 24 de telefoane mobile, un laptop, un pistol de autoapărare și 66 de cartușe.

Faţă de 8 persoane s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă, constituire a unui grup infracțional organizat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

La activități au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate din Dâmbovița și de la inspectoratele de poliție județene Argeș și Suceava.