Dacian Cioloș – Vizita de lucru la Spitalul de Pediatrie din Pitești – VIDEO

Photo of author

By Daniel Negrescu

„Astăzi am fost la Pitești, la Spitalul de Pediatrie, pentru a înțelege mai bine situația bebelușilor. Înțeleg că nu mai sunt cazuri grave, starea celor aflați aici este stabilă, iar cei aflați la Spitalul Marie Curie înțeleg că se află sub supraveghere.
Rămân însă două probleme de lămurit:
1) Cauza îmbolnăvirii, care la două săptămâni de la începutul crizei rămâne încă necunoscută și care trebuie identificată.
2) Modul în care a circulat informația între spitale – au existat unele deficiențe ce trebuie clarificate, cu atât mai mult cu cât înțeleg că există un sistem instituționalizat de comunicare.”

Conform declarației premierului pe pagina de Facebook Citez: „E deja în țară o echipa de la un centru european de analiza pe acest subiect. În câteva zile vor veni cu un raport preliminar.

Sursa: Dacian Cioloș – Facebook

Sursa video: Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=_gKbbnBEBak

O inițiativa lăudabila din partea premierului, sa speram ca va urmări îndeaproape situația pana la rezolvare. Acesta este un semnal de alarma vis-a-vis de situația precara în care se afla sistemul medical din România, lipsa aparaturii și a personalului calificat pentru aceste situații expune populația unui risc major. Dacă toată șpaga din spitale ar fi donata pentru îmbunatățirea condițiilor de lucru, în câțiva ani am avea un sistem medical de lux.