„Curățăm Constanța noastră“, la final.

Photo of author

By Edward Ciolacu

Luna octombrie a fost o lună dedicată curățeniei în municipiul Constanța. “Curățăm Constanța noastră” este o campanie inițiată de Primăria municipiului Constanța, care și-a propus acțiuni concrete de ecologizare pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța menținerii curățeniei spațiului public în orașul Constanța și care a avut succes în rândul constănțenilor.
În decursul lunii octombrie s-a lucrat pentru degajarea gunoaielor, eliminarea de graffiti, curățarea terenurilor de frunze și crengi, refacerea unor garduri, cositul și salubrizarea peluzelor/spațiilor verzi, tunsul gardului viu, măturatul aleilor și golitul coșurilor de gunoi, prășitul trandafirilor și florilor, transportatul resturilor vegetale, curățarea, igienizarea și zugrăvirea fațadelor și zidurilor.
Rezultatele campaniei „Curățăm Constanța noastră“ sunt notabile. Astfel, în decurs de o lună, au fost adunate 220 de tone de deșeuri, care au fost strânse cu 21 de mașini ale firmei de salubrizare.
Acțiunile de ecologizare, salubrizare, igienizare și ridicare a resturilor vegetale au avut loc în toate zonele orașului, la ele luând parte, pe lângă angajații societății de salubrizare și ai administrației locale, aproximativ 400 de voluntari.
Un raport complet al activităților derulate în cadrul campaniei „Curățăm Constanța noastră“ găsiți pe www.curatamconstantanoastra.ro.