Nu mai reprezintă niciun secret pentru nimeni: excesul de zahăr nu este deloc benefic pentru corp. Și totuși, oare cine ar putea rezista în fața unei pofte de dulce? Zahărul din farfurie este cel care poate transmite semnale de stare de bine creierului și îi permite să secrete hormonul fericirii, dopamina. Deci pofta de ciocolată sau de înghețată atunci când te simți puțin deprimat nu este deloc întâmplătoare!
Dar, totuși, dependența de zahăr este o problemă reală. Deci, ce poți face pentru a elimina excesul de zahăr de la tine din corp?
De ce ar trebui să eliminăm excesul de zahăr din organism?
Zahărul alb este o adevărată otravă pentru organism. Elimină zahărul pentru a evita obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare. Prea mult zahăr poate duce la boli de inimă, accidente vasculare cerebrale, obezitate, diabet și colesterol ridicat. Pagubele pe care produsele zaharoase le pot provoca organismului sunt numeroase: accidente vasculare cerebrale, diabet etc. Să ai grijă de sănătatea ta este primul motiv pentru a elimina excesul de zahăr din organism și din alimentația ta.
Trucuri practice de care să ții cont pentru a elimina excesul de zahăr din organism
Bea sucuri pentru a ajuta la reglare nivelului de zahăr din sânge. Să bei suc de legume este cea mai bună modalitate de a consuma mult mai puțin zahăr. Există în acest sens, mai multe rețete de testa. Poți încerca de exemplu, un suc pe bază de scorțișoară, curcuma și lămâie. Curcuma, lămâia și scorțișoara sunt ingrediente cu proprietăți anti-inflamatorii excelente și naturale. Ajută corpul să se purifice de toxine și apa obținută este o apă fructată care va scădea nivelul de zahăr din sânge.
Apă cu lămâie, mentă și castraveți pentru purificarea organismului
Încă o dată, lămâia este în centrul atenției. Citricele sunt perfecte pentru alcalinizarea organismului. Castravetele are un efect diuretic. Conținutul său de apă menține corpul bine hidratat. Menta are proprietăți purificatoare și antiinflamatoare.
Diminuează consumul de zahăr în mod progresiv. Pentru a reuși, se recomandă să diminuezi în mod progresiv consumul de zahăr. În acest fel, poți reduce efectele sevrajului asupra corpului: pierdere de energie, depresie, stres sau foame.
Poți înlocui astfel prăjiturile dulci cu fructe, cerealele de dimineață cu nuci și o bucată de ciocolată și așa mai departe.
Consumă produse integrale cu un indice glicemic scăzut
Indicele glicemic al unui aliment indică capacitatea acestuia de a crește concentrația de glucoză din sânge. Deși organismul produce glucoză în mod natural, sursele externe pot fi periculoase. Un studiu realizat de Centrul de Cercetare Științifică din Lyon a arătat că o dietă cu indice glicemic scăzut favorizează pierderea în greutate și scade nivelul de colesterol din organism.
Produsele cu un indice glicemic scăzut pot preveni pofta de dulce, deoarece concentrația de glucoză din sânge crește mai repede. În termeni simpli, consumul de pâine integrală în loc de pâine albă te va menține sătul mai mult timp, va împiedica pofta de zahăr și îți va proteja sănătatea. Înlocuiește deci cerealele obișnuite cu cereale integrale.