Cuba, insula care poate fi vizitată la același preț ca la „all inclusive” în Turcia

Photo of author

By Alexandru Stancu

cuba

Cuba, o insulă situată în mijlocul Caraibelor, strălucește ca o perlă exotică în coroana turistică a Americii Latine. De la plajele sale încântătoare și orașele istorice pline de culoare până la muzica sa vibrantă și cultura sa bogată, Cuba oferă o experiență de călătorie care își are locul în inimile tuturor călătorilor aventuroși.

O poveste de neuitat

Cu nisip alb fin și ape cristaline, plajele cubaneze sunt printre cele mai pitorești din lume. Printre cele mai renumite se numără Varadero, o destinație de renume mondial pentru iubitorii de soare și nisip. Aici, turiștii pot savura cocktailuri tropicale pe plajă sau se pot aventura în activități acvatice precum snorkeling-ul și scufundările pentru a descoperi frumusețea recifelor de corali.

Cuba nu se limitează doar la plaje; interiorul său este la fel de captivant. Valea Viñales, o zonă rurală din vestul țării, este celebră pentru peisajele sale spectaculoase de munți și dealuri verzi. Turiștii pot explora pe jos sau călare aceste teritorii rurale, întâlnindu-se cu fermieri locali și descoperind sate tradiționale pitorești.

Mozaicul cultural cubanez

Cuba este o țară cu o istorie și o cultură bogată, care se reflectă în fiecare aspect al vieții sale. Orașele sale istorice, cum ar fi Havana și Trinidad, sunt adevărate bijuterii arhitecturale, cu străzi pavate, clădiri coloniale și piețe pline de viață. Havana, capitala, este renumită pentru mașinile sale vintage și atmosfera sa vibrantă.

Muzica este inima și sufletul cubanez, iar ritmurile de salsa, son și rumba pot fi auzite în fiecare colț al țării. Cluburile de noapte din Havana și Santiago de Cuba oferă o experiență autentică de viață de noapte, unde vizitatorii se pot bucura de muzică live și de dans până în zori.

Gusturile delicioase din Cuba

Bucătăria cubaneză este o delicioasă combinație de influențe spaniole, africane și caraibiene. Celebrele feluri de mâncare includ ropa vieja (tocăniță de carne de vită), moros y cristianos (orez și fasole neagră) și delicioasele sandvișuri cubaneze, cunoscute sub numele de „cubanos”. Nu trebuie să ratezi ocazia de a savura un mojito sau un pahar de rom cubanez în timp ce te relaxezi pe plajă sau de a degusta un pahar de rum într-un bar local în timp ce te bucuri de muzică live.

În plus față de peisajele idilice și cultura vibrantă, Cuba oferă și oportunități unice de explorare a istoriei sale fascinante. De la fortărețele antice precum Castillo de San Pedro de la Roca din Santiago de Cuba, declarată patrimoniu mondial UNESCO, până la orașul vechi din Trinidad, un adevărat muzeu în aer liber al arhitecturii coloniale, turiștii sunt invitați să descopere bogăția patrimoniului cultural și istoric al țării. Cu fiecare colț al străzilor sale încărcat de istorie și cu fiecare monument care povestește despre trecutul său tumultuos, Cuba este mai mult decât o destinație de vacanță obișnuită; este o călătorie într-o lume de frumusețe naturală, cultură vibrantă și ospitalitate caldă. Indiferent dacă îți petreci zilele pe plajă sau explorezi străzile înguste ale orașelor istorice, o călătorie în Cuba este o experiență pe care nu o vei uita niciodată. Este timpul să-ți faci bagajele și să te îndrepți spre această insulă fermecătoare din inima Caraibelor.

Prețurile sejururilor costă cât un „all-inclusive” în minunata Turcie, așa că, mai bine te gândești de două ori înainte să alegi vecinii noștri.