CRAIOVA – ARESTAȚI PREVENTIV PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ȘI CAMĂTĂ

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Craiova au reținut 2 bărbați bănuiți că ar fi exploatat sexual 4 femei, în Marea Britanie și Italia. Ulterior, cei în cauză au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

La data de 7 februarie a.c.,  polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova au efectuat 4 percheziții domiciliare, dintre care 3 în Craiova și una în localitatea Virvoru de Jos.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și camătă.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 17.750 de euro, 4 pistoale, 47 de cartușe cu bilă de cauciuc, telefoane mobile, memory-stick-uri, dar și mai multe înscrisuri.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi exploatat sexual, în Marea Britanie, în localitatea Birmingham, precum și în Italia, Roma, patru tinere, toate majore. De asemenea, aceștia ar fi dat bani cu dobândă mai multor persoane.

Exploatarea sexuală s-ar fi realizat prin acte de inducere în eroare, constrângere fizică şi/sau morală sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei ori prin darea de bani sau alte foloase în schimbul consimţământului persoanei care avea autoritate asupra victimei.

De asemenea, unul dintre cei în cauză, ar fi dat bani cu dobândă mai multor persoane pe care le-ar fi constrâns ulterior să –i  restituie împrumuturile, cu plata unor dobânzi.

Totodată, celălalt se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 1 an si 2 luni de închisoare, pentru infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a avea permis de conducere.

În urma administrării probatoriului, cei doi au fost reținuți pentru trafic de persoane și camăto, iar ulterior  Tribunalul Dolj a dispus, astăzi, arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, precum și jandarmi.