În fiecare dimineață, scoți din dulap ceașca ta preferată, pui boabele de cafea în aparat și apeși pe buton? Dar, cum ar fi să refaci acest gest matinal, care a devenit ca un ritual, pentru a te bucura de o adevărată experiență, adăugând condimente cu un gust delicios și cu miresme stimulante? Nu numai că îți vei răsfăța papilele gustative cu gusturi noi și stimulative, dar vei face și plinul de vitamine, antioxidanți și beneficii nutriționale datorită numeroaselor virtuți ale condimentelor. Iată cele mai bune condimente pe care poți miza.
Scorțișoară în cafea
Este un ingredient excelent de adăugat în orice tip de băutură. Mai ales pe timp de toamnă sau iarnă. Savoarea sa mai blândă și ușor dulce te va face să te bucuri de cel mai frumos moment dis de dimineață. Dar, reprezintă în același timp și un veritabil shot de antioxidanți. Poate stimula și energia și vitalitatea, poate stimula circulația sanguină și poate întări metabolismul.
Cum se face o cafea cu scorțișoară?
Tot ce trebuie să faci este să adaugi 1/4 lingură de scorțișoară în ceașca de cafea. De asemenea, poți folosi un baton de scorțișoară pentru a amesteca băutura și a lăsa aroma delicioasă să te liniștească.
Curcuma în cafea
Această pudră în nuanțe de galben- portocaliu este cel mai bun aliat din bucătărie. De ce să nu o folosești deci și pentru cafea? Este un condiment cu puternice virtuți antioxidante și anti-inflamatorii. Curcuma poate ajuta ficatul să se purifice și contribuie și la o bună digestie. Conform mai multor studii, curcumina este foarte bună și pentru a trata depresia.
Cum se face o cafea de aur?
Acesta este numele dat cafelei cu curcuma, care se potrivește foarte bine și cu un latte sau cu lapte cald. Pentru a o prepara, nu trebuie decât să îți torni o ceașcă de cafea și să adaugi o linguriță de pudră de turmeric. Pentru a ajuta condimentul să fie absorbit de ficat, se recomandă să adaugi și un strop de piper măcinat, bogat în piperină, pentru a potența ingredientele active.
Maca
Este o plantă energizantă care poate favoriza energia fizică și mentală. Este foarte bogată în aminoacizi, acizi grași, proteine și vitamina C. Dar maca are și un caracter antioxidant, auto-imun și tonifiant.
Cum se prepară o cafea cu maca?
Cu gustul său ușor de nucă caramelizată neîndulcită, maca se consumă cel mai bine sub formă de pudră în cadrul dietei noastre. Dar poate fi administrată și sub formă de capsule sau lichide. Pentru a o bea în cafea, este suficient să diluezi o linguriță de pulbere de maca în lichidul fierbinte și să savurezi beneficiile sale.
Ghimbirul
Ghimbirul nu mai are nevoie de prezentare. Are peste 40 de compuși antioxidanți, cei mai buni pentru celulele corpului. Poat lupta în mod eficient și contra maladiilor cardiovasculare, anumitor tipuri de cancer și bolilor care apar odată cu înaintarea în vârstă.
Poți prepara cea mai delicioasă cafea cu ajutorul unui sirop cu ghimbir. Poți cumpăra de la magazinele bio sau poți prepara siropul la tine acasă.