Cazinoul din Constanţa nu intră în procesul de reabilitare din cauza licitațiilor contestate.

Photo of author

By Edward Ciolacu

Consiliul Local Municipal Constanța a mutat administrația Cazinoului Constanța în cadrul Companiei Naționale de Investiții până la reabilitarea sa, după care acesta va reveni în administrația Consiliului Municipal Constanța.
Cazinoul din Constanța rămâne în așteptarea reabilitărilor până când firmele care licitează vor înceta să mai depună contestații nefondate și Compania Națională de Investiții va desemna firma câștigătoare.  În ultimele săptămâni au fost anulate nu mai putin de 3 licitații în urma contestațiilor,  însă săptămâna trecută a fost respinsă contestația înaintată de Aedificia Carpați. Cele 3 firme cărora li s-au anulat licitațiile au dreptul să conteste rezultatul, așa că putem avea parte iar de întârzieri până la reverificarea lor.
„În momentul în care îți propui să restaurezi Cazinoul într-un an de zile, înseamnă că ți-ai fixat o ţintă nerealistă. Pentru Cazinoul din Constanța cred că un termen realist de restaurare este de doi ani, doi ani și jumătate”,  a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.
Lucrările de reabilitare vor putea dura până la șapte ani însă nu mai mult de această perioadă, se precizează în contract.
Contractul de reamenajare impune păstrarea elementelor decorative în stilul Art Nouveau. Spațiul interior va trebui scos în evidență păstrându-se același stil. Vor fi amenajate săli de bal, expoziții, săli de conferințe, cafenele, restaurante, etc.  Acoperișul va fi îmbrăcat cu tablă zincată, de asemenea păstrându-se elementele decorative iar la exterior fațadele vor fi iluminate arhitectural, la fel și terasele aferente și faleza pietonală