Care sunt legumele diuretice bune pentru sănătate?

Photo of author

By Ramona Fustos

Care sunt legumele diuretice bune pentru sănătate? Ești curios să afli? Ai remarcat deja până acum că anumite alimente te pot ajuta să te simți mai lejer și mai plin de energie? Legumele care au un efect diuretic sunt perfecte în acest sens. Pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate, ajută la eliminarea excesului de apă și de sare din corp. Iată deci care sunt alimentele diuretice care se pot integra foarte ușor în alimentația zilnică.

Castravetele

Castravetele este o legumă excepțională, bogată în apă deci este un excelent diuretic natural. Castravetele are un efect diuretic excelent deoarece conține acid ascorbic și cafeină. Pe lângă efectul său hidratant, conține puține calorii deci este o alegere excelentă pentru cei care vor să slăbească.

Castravetele favorizează o piele sănătoasă și hidratată, contribuie la detoxifierea corpului și ajută la reducerea umflăturilor și a cearcănelor. Toate substanțele conținute în această legumă cresc frecvența și cantitatea de urină. Poate fi consumat crud, în salate cu alte alimente sau sub formă de smoothie.

Țelina

Țelina este una din legumele diuretice cele mai populare. Conține potasiu și sodiu în mod natural, ceea ce ajută la reglarea fluidelor corporale.

Ajută de asemenea la digestie, reduce retenția de apă și ajută la scăderea tensiunii arteriale. Favorizând producția de acid uric, țelina poate optimiza eliminarea urinei. Cel mai bine ar fi însă să se consume crudă pentru a profita din plin  de efectele sale diuretice. Pentru cei care nu apreciază gustul său, țelina se poate consuma în sucuri de fructe sau smoothie.

Pătrunjelul

Pătrunjelul este un diuretic natural, conținând aproximativ 85% apă, potasiu, magneziu și alți nutrienți care ajută la buna funcționare a rinichilor. Pentru cele mai bune rezultate, pătrunjelul se consumă cel mai bine crud, dar poate fi, de asemenea, adăugat la mese ca garnitură sau la smoothie-uri. De asemenea, poți cumpăra pătrunjel sub formă de pulbere de plante uscate pe care să o presari peste salată sau peste alte mese, pentru a-i atenua aroma puternică. În cele din urmă, poate fi gătit și sub formă de ceai de plante, dar cu riscul de a-și pierde proprietățile.

Varza

Varza este o legumă care se folosește des în curele detox datorită proprietăților sale diuretice și bogăției sale în nutrienți. Varza poate favoriza sănătatea digestivă, are proprietăți anti-inflamatorii și poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Sfecla

Sfecla este bogată în nitrați și în antioxidanți deci este foarte benefică pentru circulația sanguină și ajută la detox. De asemenea, ajută la purificarea ficatului și poate ameliora rezistența fizică.

Anghinarea

Anghinarea este una din legumele diuretice bogate în fibre, minerale și vitamine și favorizează eliminarea excesului de apă și de sare. Prin urmare, contribuie indirect la buna funcționare a rinichilor. Anghinarea conține o cantitate mare de cupru, care contribuie la formarea hemoglobinei și a colagenului. Aceste legume pot fi consumate gătite sau umplute, sau pur și simplu combinate cu plăcintă, clafoutis sau frigărui.

Roșia

Este una din cele mai diuretice legume în mod natural. Roșiile conțin în jur de 90% apă, ceea ce întărește caracterul lor diuretic. Bogate în fibre, potasiu și magneziu, roșiile ușurează presiunea asupra rinichilor și ajută la drenarea excesului de apă din organism. Pentru a profita din plin de beneficiile lor, se recomandă să se consume crude. De exemplu, poți face o salată cu pepene roșu sau morcovi, sau poți prepara un suc sau un smoothie.