Buzău – CERCETAȚI PENTRU OPERAȚIUNI ILEGALE CU ARTICOLE PIROTEHNICE

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii din Buzău au efectuat o percheziție la sediul unei firme de curierat din Cluj-Napoca, prin intermediul căreia ar fi fost livrate zeci de mii de articole pirotehnice, comercializate ilegal. Un bărbat a fost reținut, iar alți doi sunt cercetați sub control judiciar.

La data de 28 decembrie a.c., polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au reținut un bărbat, de 24 de ani, din județul Suceava, iar față de alții doi bărbați, de 27 și 41 de ani, din județul Cluj efectuează cercetări sub control judiciar.

Activitatea s-a desfășurat într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie – decembrie a.c., bărbatul de 24 de ani ar fi deținut și ar fi comercializat online peste 1.400 de kilograme de articole pirotehnice din categoria 2 și 3, în valoare de aproximativ 158.000 de lei.

Acesta ar fi fost sprijinit de cei doi bărbați din județul Cluj, angajați ai unei societăți comerciale care are ca obiect de activitate servicii de curierat.

În aceeași cauză, la data de 23 decembrie a.c., polițiștii din Buzău au efectuat o percheziție la un punct de lucru din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, al firmei de curierat.

În urma percheziției, au fost ridicate înscrisuri privind tranzacțiile cu articole pirotehnice, din care reieșeau că ar fi fost livrate prin curier peste 32.000 de petarde din categoriile 2 și 3, precum și 10 baterii artificii cu câte 25 focuri, categoria 3.    

Astăzi, 29 decembrie a.c., bărbatul din Suceava, reținut pentru 24 de ore, urmează să fie prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale. 

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.