Bisglicinat de magneziu- care îi sunt beneficiile?

Photo of author

By Ramona Fustos

Ai tot auzit vorbindu-se despre bisglicinat de magneziu și ai vrea să i cunoști beneficiile? Ai nevoie de o cură de magneziu eficientă, fără efecte nedorite? În acest articol vei afla care sunt beneficiiil bisglicinatului de magnziu pentru a rămâne în formă întreg anul.

Pentru a avea grijă de tine în fiecare zi, pentru a promova bunăstarea și energia, pentru a susține o bună sănătate osoasă și musculară și pentru a îmbunătăți calitatea somnului, suplimentarea cu bisglicinat de magneziu poate fi benefică.

Fie că dorești să începi un tratament sau pur și simplu să afli mai multe, iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale bisglicinatului de magneziu.

Ce este bisglicinatul de magneziu?

Dintre sărurile de magneziu cu diferite virtuți pentru sănătate și bunăstare, bisglicinatul se remarcă mai ales prin biodisponibilitatea sa ridicată. Cu alte cuvinte, acest tip de magneziu este mai ușor absorbit de organism. Asta datorită compoziției sale. Acest lucru îl face mai eficient în timpul unui curs de tratament.

Mai exact, bisglicinatul de magneziu este alcătuit dintr-un aminoacid, glicina, și un mineral, magneziul. Tocmai această combinație face din bisglicinatul de magneziu un complex organic solubil, care este mai bine asimilat de organism și nu are efecte nedorite în general.

Care sunt beneficiile sale?

Bisglicinat de magneziu – Luptă contra oboselii

Cel mai adesea se începe o cură de magneziu mai ales la început de iarnă. Asta deoarece acest prețios mineral te poate proteja de agresiunile exterioare, te ajută să fii mai rezistent și îți poate da un adevărat boost de energie de-a lungul timpului. Și mai bine, grație beneficiilor bisglicinatului de magneziu și a formei sale mai ușor de asimilat, îți vei putea menține concentrarea și vitalitatea de-a lungul întregii zile. Pe lângă creșterea zilnică a nivelului de energie, suplimentarea dietei cu bisglicinat de magneziu ajută și la îmbunătățirea capacității de concentrare și a memoriei.

Acționează asupra stresului și anxietății

Toată lumea poate să fie stresată în viața de zi cu zi sau să treacă prin perioade de anxietate sau de depresie. Beneficiile bisglicinatului de magneziu și proprietățile sale anxiolitice naturale pot fi de mare ajutor pe o anumită perioadă de timp. În încercarea de a calma aceste stări de tensiune, tristețe sau nervozitate.

Favorizează relaxarea și somnul

Bisglicinatul de magneziu joacă un rol important atunci când vine vorba despre starea noastră mentală. Mai mult, luptă și contra sentimentelor de stres și de anxietate. Din acest motive, va ameliora și calitatea somnului sau timpul în care adormi. Astfel că, pentru persoanele care se confruntă cu insomnii sau pentru care se tot trezesc pe timp de noapte, beneficiile bisglicinatului de magneziului sunt de necontestat. Fac din el un partener ideal atunci când vrei să te bucuri de o odihnă de mai bună calitate, favorizând în același timp relaxarea.

Contribuie la reglarea glicemiei

Virtuțile bisglicinatului de magneziu contribuie și la reglarea glicemiei. De exemplu, persoanele cu diabet de tip 2 sau cu risc de a dezvolta această boală cronică pot solicita sfatul unui profesionist din domeniul sănătății pentru a lua în considerare suplimentarea cu magneziu. Aceasta este adesea benefică. Mai mult, multe alimente care conțin acest mineral prețios pot fi, de asemenea, încorporate în obiceiurile tale alimentare. Asta pentru a spori și mai mult beneficiile pentru sănătate ale bisglicinatului de magneziu.