Șoc la copa America. Uruguay – Brazilia 1-0, după loviturile de departajare

Photo of author

By Alexandru Stancu

uruguay brazilia copa america

Brazilia, considerată una dintre principalele favorite la câștigarea Copa America, a fost eliminată în sferturile de finală ale competiției. Uruguay a reușit să învingă echipa „Selecao” după un meci fără goluri în timpul regulamentar, câștigând cu 4-2 la loviturile de departajare.

Federico Valverde a deschis seria pentru Uruguay, în timp ce Eder Militao a ratat prima lovitură pentru Brazilia. Această înfrângere a trimis echipa uruguayană în semifinale, în timp ce Brazilia a părăsit competiția mai devreme decât se aștepta.

”Vrem să ducem Brazilia pe primul loc. Vom continua să muncim și să ne pregătim pentru Cupa Mondială

Știu că este foarte dificil în acest moment, dar sper că vom avea sprijinul tuturor brazilienilor”, a declarat Endrick la finalul partidei.

Copa America este cel mai vechi turneu internațional de fotbal pentru echipe naționale din lume, având o istorie care datează din 1916. Organizat de Confederația Sud-Americană de Fotbal (CONMEBOL), turneul reunește cele mai bune echipe naționale din America de Sud și, ocazional, invitați din alte confederații. De-a lungul decadelor, Copa America a devenit un simbol al pasiunii și talentului fotbalistic din această regiune.

Primul turneu a avut loc în Argentina, pentru a sărbători centenarul independenței țării. La acea ediție inaugurală au participat Argentina, Brazilia, Chile și Uruguay. De-a lungul anilor, competiția a crescut în dimensiune și prestigiu, atrăgând atenția fanilor de fotbal din întreaga lume.

Inițial, Copa America s-a desfășurat anual sau la intervale neregulate, dar din 2007, CONMEBOL a decis să organizeze turneul la fiecare patru ani, pentru a coincide cu ciclul Campionatului European de Fotbal. Acest lucru a oferit echipelor naționale sud-americane oportunitatea de a se pregăti mai bine și de a concura la cel mai înalt nivel.

Copa America are un format care a variat de-a lungul timpului, dar în general, turneul include o fază de grupuri urmată de o fază eliminatorie. Echipele sunt împărțite în grupuri și joacă meciuri între ele pentru a determina clasamentul final. Primele echipe din fiecare grup avansează apoi în faza eliminatorie, care include sferturile de finală, semifinalele și finala.

Competiția este renumită pentru rivalitățile intense dintre echipele participante. Țări precum Brazilia, Argentina și Uruguay au fost întotdeauna forțe dominante în fotbalul sud-american, câștigând numeroase titluri. Rivalitatea dintre Brazilia și Argentina, în special, este una dintre cele mai pasionate și urmărite rivalități din lume.

De asemenea, echipe precum Chile, Colombia și Peru au avut performanțe notabile în ultimele decenii, câștigând respectul și admirația fanilor de fotbal. Aceste națiuni au demonstrat că pot concura la cel mai înalt nivel și au adus un plus de competitivitate turneului.

Copa America nu este doar o competiție de fotbal; este un eveniment cultural de mare importanță pentru America de Sud. Turneul aduce împreună națiuni întregi, unind oamenii prin pasiunea comună pentru fotbal. De asemenea, oferă o platformă pentru jucătorii tineri de a-și demonstra talentul și de a-și începe carierele internaționale.

Pe lângă impactul său sportiv, Copa America are și un impact economic semnificativ. Turneul atrage turiști și generează venituri substanțiale pentru țările gazdă prin vânzarea de bilete, produse și drepturi de difuzare.

CITEȘTE ȘI – BRAVO, ROMÂNIA! TRICOLORII AU PIERDUT CU OLANDA, DAR AU CÂȘTIGAT SUTE DE MII DE FANI