Bihor – MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI

Photo of author

By Daniel Negrescu

Poliţiştii din Bihor, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române, au depistat un cetățean italian căutat de autorităţile din Italia pentru comiterea de falsuri, uz de fals și înşelăciune.

La data de 30 ianuarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au depistat un bărbat, de 59 de ani, din Italia, urmărit internațional.

Pe numele său, organele judiciare italiene au emis un mandat european de arestare pentru  săvârșirea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals, fapte comise pe teritoriul Italiei.

Cel în cauză, condamnat la pedeapsa închisorii de autoritățile din Italia, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, fiind emisă ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, urmând ca astăzi, 31 ianuarie a.c., să fie prezentat magistraților Curții de Apel Oradea, cu propunere de arestare preventivă, în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile judiciare din Italia.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.