Băuturi ideale pentru digestie

Photo of author

By Ramona Fustos

Unele persoane se confruntă destul de des cu o digestie dificilă. Acest lucru poate însemna arsuri la stomac, dar și diaree, indigestie sau constipație. Dar, pentru foarte multă lume, această senzație de balonare sau de prea plin poate să fie extrem de neplăcută. Una dintre cele mai bune modalități de a evita constipația este să se urmeze o dietă echilibrată care să conțină fibre și multe lichide.

Dar nu ne gândim întotdeauna să mâncăm suficiente fructe și legume și să bem suficientă apă. În astfel de cazuri, uneori ne grăbim să mergem la farmacie pentru a cumpăra un laxativ eficient.

Dar, înainte de a te duce să cumperi medicamente de care probabil nu ai nevoie (și care mai mult ca sigur nu îți vor rezolva problema), poți încerca să consumi una dintre aceste băuturi. Le poți face cu ușurință singuri sau le poți cumpăra gata preparate.

Tot ce trebuie să faci pentru a ușura digestia este să bei una dintre aceste băuturi și să te bucuri de beneficiile sale!

Cafea sau ceai pentru digestie

Adori mirosul de cafea care te trezește dis de dimineață? Bei mereu o ceașcă de ceai sau de cafea dimineața la trezire? Cofeina conținută de ceai sau de cafea este de mare ajutor pentru a trata constipația. Cofeina este un stimulent care poate facilita în mod natural digestia și este în același timp un excelent diuretic. Aceasta permite contracția colonului, ceea ce ajută intestinele să evacueze mai ușor deșeurile.

Atenție: cofeina poate provoca uneori diaree la unele persoane, iar prea multă cofeină poate duce la deshidratare, agravând constipația. Așadar, de consumat cu moderație!

Băuturile cu miere de consumat pentru digestie

Mierea este un delicios lichid auriu și savuros mai ales alături de o ceașcă de ceai. Dar, se poate folosi și pentru a trata constipația. Cel mai bun mod de a te bucura de beneficiile sale este să amesteci o linguriță de miere cu apă fierbinte și să bei amestecul cu aproximativ 30 de minute înainte de masă.

Unii oameni adaugă suc de lămâie pentru a spori efectul băuturii. Mierea este, de fapt, un laxativ eficient pentru multe persoane, deoarece organismul nu poate absorbi toată fructoza pe care o conține.

Sucul de roșii

O lipsă de fibre duce cel mai adesea la constipație. Dacă suferi de constipație, este important să crești aportul zilnic de fibre.

Pentru a face acest lucru, poți încerca sucul de roșii, care este unul dintre sucurile de fructe cu cel mai mare conținut de fibre.

Băuturile cu ghimbir

Ghimbirul acționează ca un laxativ natural și poate accelera tranzitul. Prin urmare, consumul de ceai de ghimbir este cea mai bună modalitate de a profita de beneficiile acestuia. Adaugă în jur de 2 lingurițe de ghimbir la o cană de apă fierbinte și bea 2 sau 3 căni pe zi. Atenție: ghimbirul poate interacționa cu anumite medicamente utilizate pentru tratarea diabetului sau a bolilor cardiovasculare.

Laptele degresat

Consumul de lapte degresat este un alt remediu anti-constipație. Spre deosebire de laptele integral, care poate provoca constipație, laptele degresat ameliorează constipația prin stimularea sistemului digestiv.