Andrea Compagno a fost prezentat de chinezii Tianjin Jinmen Tiger

Photo of author

By Alexandru Stancu

andrea compagno

Andrea Compagno, atacantul italian, a luat decizia de a părăsi echipa de vârf din Superliga României, FCSB, și a semnat recent cu Tianjin Jinmen Tiger din China.

Această mutare vine după o perioadă în care Compagno a fost mai puțin utilizat în echipa pregătită de Elias Charalambous, iar negocierile pentru transfer s-au întins pe o durată considerabilă. Cu toate că a avut potențial și a demonstrat calități notabile pe teren, atacantul italian a simțit că este momentul pentru o schimbare și a găsit oportunitatea în China, mai ales după un sezon destul de slab la București.

Tianjin Jinmen Tiger, echipa cu care Compagno a semnat, a terminat sezonul precedent pe locul 7 în Super League, cea mai importantă competiție de fotbal din China. Pentru italian, această mutare reprezintă o nouă provocare și o oportunitate de a-și demonstra talentul într-un alt context fotbalistic și cultural.

Cu toate că despărțirea de FCSB poate fi considerată o pierdere pentru echipa românească, fanii și conducerea clubului își exprimă înțelegerea și urările de succes pentru viitorul lui Compagno în noua sa aventură fotbalistică în China.

Fostul atacant FCSB a semnat pe doi ani cu noua echipă

Andrea Compagno a oficializat semnarea unui contract pe o durată de doi ani cu Tianjin Jinmen Tiger, care îi va aduce un salariu anual impresionant de 900.000 de dolari.

În cadrul acestei înțelegeri, clubul chinez a achitat o sumă de transfer în valoare de 180.000 de euro către FCSB pentru serviciile jucătorului italian. Această sumă reprezintă o parte din investiția inițială a clubului român în Compagno, care a fost achiziționat de la FC U Craiova în vara anului 2022, pentru o sumă de 1,5 milioane de euro.

Performanțele lui Compagno în sezonul curent nu au fost pe măsura așteptărilor, având un randament sub așteptări cu doar 4 goluri în 23 de apariții în toate competițiile. Aceste cifre nu au convins conducerea echipei FCSB, care a decis să renunțe la serviciile sale. Cu toate acestea, în sezonul precedent, italianul a impresionat cu 20 de goluri marcate pentru echipa bucureșteană, contribuind semnificativ la succesul acesteia în campionatul intern și în competițiile europene.

Mesajul lui Compagno pentru Gigi Becali

Înainte de a pleca către China, Andrea Compagno a transmis un mesaj emoționant către patronul echipei FCSB, direct de la aeroport. Fotbalistul a dorit să clarifice că nu-i poartă pică lui Becali pentru decizia de a se despărți de el și a subliniat că este recunoscător pentru șansa pe care i-a oferit-o să joace pentru echipa roș-albastră.

După cum am zis, eu o să îi fiu recunoscător domnului Becali, m-a luat de la FCU anul trecut pe o sumă foarte mare. Anul trecut l-am răsplătit, dar nu a fost destul. A spus că vrea să joace cu un alt gen de vârf. Nu e nicio problemă. Eu zic încă o dată, îi mulțumesc. Pasul pe care l-am făcut acum e datorat și lui.

Chiar dacă ei se luptă acum pentru titlu, îmi aștept și eu medalia de campion! Anul trecut am pierdut titlul la meciul cu Farul.

Dacă mă gândesc la partida aceea nu mai pot să dorm noaptea! În România m-aș mai întoarce în vacanță, dar nu pot spune dacă voi mai juca aici„, a ddeclarat Andrea Compagno.