Ana Bogdan pierde finala de la Transylvania Open

Photo of author

By Alexandru Stancu

transylvania open


Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova a triumfat în finala turneului Transylvania Open, evenimentul de nivel WTA 250 din România, învingând-o pe românca Ana Bogdan cu scorul de 6-4, 6-3. Meciul a avut loc duminică în BT Arena din Cluj-Napoca, iar Pliskova și-a asigurat victoria după o dispută care a durat o oră și 26 de minute.

La 31 de ani și ocupând locul 78 în clasamentul WTA, Karolina Pliskova a adăugat astfel al 17-lea titlu WTA în palmaresul său, acesta fiind primul câștigat în aproape patru ani.

Ana Bogdan, în vârstă de 31 de ani și clasată pe locul 65 în ierarhia mondială, a fost adversara lui Pliskova în finală. Românca a avut un parcurs notabil în turneu, însă a resimțit efortul depus în meciurile anterioare, în sferturi și semifinale, încheiate după partide îndelungate de 3 ore și 30 de minute, respectiv 2 ore și 50 de minute.

Nicio româncă nu a reușit să câștige Transylvania Open

Ana Bogdan a reușit să încheie finala cu 6 ași, în timp ce Karolina Pliskova a avut 4 ași și 4 duble greșeli. Pliskova a dominat întâlnirile directe cu Ana Bogdan, câștigând toate cele patru meciuri disputate până în prezent. Prima confruntare a avut loc la Bad Gastein (Austria), în 2014, unde Pliskova s-a impus cu scorul de 6-2, 7-5 în optimi. Ulterior, la US Open în 2018, Pliskova a câștigat în turul al doilea cu 6-2, 6-3, iar anul trecut, la Doha, s-a impus în primul tur cu 3-6, 6-2, 6-3.

Ana Bogdan este a treia româncă care a ajuns în finala turneului de la Cluj-Napoca, după Simona Halep în 2021 și Gabriela Ruse în 2023, însă niciuna dintre ele nu a reușit să câștige titlul până acum.

Pentru prestația sa, Ana Bogdan a primit un cec în valoare de 20.830 de dolari și 163 de puncte WTA, în timp ce Karolina Pliskova a fost recompensată cu 35.250 de dolari și 250 de puncte WTA la simplu.

În competiția de dublu, titlul a fost câștigat de perechea americană Caty McNally/Asia Muhammad, care au învins în finală cuplul britanico-slovac Harriet Dart/Tereza Mihalikova, cu scorul de 6-3, 6-4. Turneul de la Cluj-Napoca a fost dotat cu premii totale în valoare de 267.082 de dolari.

Când primește Simona Halep răspunsul de la TAS

În urma scandalului de dopaj, Simona Halep a fost convocată pentru audiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în această săptămână. Fostul lider mondial al tenisului a fost suspendată pentru o perioadă de patru ani din circuitul profesionist, ceea ce ar însemna că revenirea ei pe teren ar putea fi posibilă abia în octombrie 2026.

Halep a contestat decizia și așteaptă acum verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Acest caz a provocat multe controverse și a atras atenția întregii lumi sportive. În prezent, fanii și comunitatea tenisului așteaptă cu interes decizia finală în acest caz.

Potrivit jurnaliștilor americani de la Tennis World USA, „Simona Halep și-ar dori să concureze la Jocurile Olimpice de la Paris, din acest an, dar totul va depinde de sentința de la TAS. Potrivit informațiilor venite în ultimele minute de la unii insideri, sentința finală ar urma să ajungă între finalul lunii martie și începutul lunii aprilie.”