Adori ciocolata? Iată când ar trebui să o consumi

Photo of author

By Ramona Fustos

Adori ciocolata? Ar trebui să consumi un pătrățel de ciocolată seara sau să optezi pentru ciocolată la micul dejun? Specialiștii ne spun care este cel mai bun moment al zilei pentru a consuma ciocolată.

Dacă îți place ciocolata dar nu vrei să exagerezi, este posibil să ai un anumit moment al zilei în care o consumi. Unele persoane adoră să consume puțină ciocolată seara sau după masa în timp ce alții optează pentru o bucată de ciocolată împreună cu cafeaua de dimineață. Dar care este cel mai potrivit moment pentru a consuma ciocolată?

Adori ciocolata? Iată când ar trebui să o consumi

Dieteticianul Nathalie Negro a răspuns la această întrebare pentru o revistă franceză. Ea ne spune care este cel mai bun moment al zilei de a consuma ciocolată, în funcție de nivelul de zahăr din sânge și de stocarea grăsimilor.

Când ar trebui să mănânci ciocolată?

Dieteticiana explică faptul că, în opinia ei, nu există cu adevărat un moment ideal pentru a mânca ciocolată. Cu toate acestea, ea te sfătuiește să te limitezi la un singur moment și să îl alegi cu grijă. În acest fel, crede ea, ești mai puțin tentat să mănânci prea mult. „Dacă îți place să mănânci ciocolată seara și ai tendința de a exagera puțin, evită să mănânci un pătrățel în plus la prânz”, spune ea.

Cantitatea ideală de ciocolată pe care trebuie să o consumi într-o zi este între 20 și 30 de grame, nu mai mult! Cu toate acestea, specialista explică faptul că ciocolata nu este recomandată în mod special dimineața, mai ales dacă are o cantitate ridicată de zahăr. „Pe persoanele care au tendința de a se simți flămânde dimineața, le sfătuim să nu mănânce nimic prea dulce dimineața. Acest lucru se datorează faptului că nivelul de zahăr din sânge este mult mai reactiv în acest moment al zilei”. Ea adaugă, totuși, că nu este nimic rău în a mânca o cantitate mică de ciocolată neagră dimineața.

De asemenea, ea are câteva sfaturi pentru persoanele cu diabet: „Recomand consumul de ciocolată la sfârșitul mesei, dacă este dulce, pentru a limita creșterea nivelului de zahăr din sânge pe care o provoacă. Pe de altă parte, dacă este vorba de ciocolată neagră, o poți mânca chiar și în afara meselor”.

Dacă vrei să consumi ciocolată la gustare, ar trebui să eviți ca aceasta să fie însoțită de fructe. De ce? Deoarece „ciocolata este deja un produs gras și dulce, așa că este mai bine să nu-i adaugi zahărul din fructe”.

Care este cea mai potrivită?

În ceea ce privește tipul de ciocolată de ales, expertul ne sfătuiește să nu te lasi dus de val. „Este un aliment consumat de plăcere, așa că ar fi bine să o alegi pe cea pe care o preferi”. Ea explică, de asemenea, că diferența nu este foarte semnificativă în ceea ce privește aportul caloric. „Dacă mănânci ciocolată neagră, aceasta nu va fi foarte dulce, dar va avea mai multe grăsimi, în timp ce ciocolata albă va avea mult mai puține grăsimi, dar va fi mult mai dulce. Iar ciocolata cu lapte este undeva la mijloc”. Cu toate acestea, ea subliniază că ciocolata neagră este în continuare cea mai interesantă din punct de vedere nutrițional, deoarece are un conținut mai mare de cacao și, prin urmare, mai multe beneficii.