Cauți alimente naturale care să îți satisfacă poftele de zahăr? Pentru tine, la fel ca și pentru alte persoane, a renunța la zahăr, înseamnă a renunța la anumite plăceri? Cel mai bine ar fi să încerci să îți schimbi părerea: există destul de multe alternative sănătoase și delicioase la zahăr. Ai o poftă irepresibilă de dulciuri, care ar putea să te împiedice să îți atingi obiectivele de o „lună fără zahăr”? Ce-ar fi să renunți la tradiționalul biscuit și să te lași pradă altor plăceri gustoase? Aceste bunătăți dulci îți vor fi de folos!
Alimente naturale care îți vor satisface poftele de zahăr: mirodeniile
Anumite mirodenii precum scorțișoara, nucșoara, cuișoarele, cardamomul sau coriandrul sunt alegeri ideale pentru a veni cu un plus de dulce pentru preparatele tale. Mai ales scorțișoara. Se poate consuma dimineața alături de terciul de ovăz sau de muesli, se poate folosi într-o ceașcă de lapte de migdale sau în salata de fructe la desert. Puterea sa de îndulcire nu are pereche.
Alimente naturale care îți vor satisface poftele de zahăr: ceaiurile
De hibiscus, lavandă, vanilie, de măr, de soc, de ghimbir… există o mulțime de tipuri de ceaiuri sau infuzii de plante pe care poți miza. Ceaiurile și gustul lor mai floral pot să fie cea mai bună idee pentru a calma poftele de dulce. Dar, nu ar trebui să lași un ceai la infuzat prea mult timp. De ce? Deoarece devine mai amar și apoi vei simți nevoia să folosești mai mult zahăr.
Alimente naturale care îți vor satisface poftele de zahăr: ciocolata neagră
Ciocolata neagră care are un nivel mai ridicat de cacao- în jur de 75% sau chiar mai mult, este cea mai bună alegere pentru un regim alimentar fără zahăr. Pe de altă parte, gustul său este mai amar decât versiune sa albă sau cea cu lapte. Este deci mai simplu să limitezi consumul său și să nu devorezi un pachet întreg.
Alimente naturale care îți vor satisface poftele de zahăr: legumele mai dulci
Anumite legume sunt extrem de apreciate pentru gustul lor mai dulce. Aici intră cartofii dulci, morcovii, sfecla sau dovleacul butternut. Desigur, acestea conțin zahăr (cunoscut sub numele de „zaharuri naturale”), astfel încât consumul lor ar trebui să fie rezonabil, dar, mai presus de toate, sunt pline de vitamine și minerale esențiale pentru organism.
Fructele uscate
Migdale, nuci, alune, nuci pecan sau caju… fructele uscate sau cu coajă sunt o sursă de glucide necunoscută. Știai, de exemplu, că alunele simple au un indice glicemic mai mic decât orice alt fruct? Nucile sunt, de asemenea, adevărați aliați anti-sănatate: sunt bogate în fibre și sățioase. Magneziul furnizat de nuci, migdale și alune calmează foamea și activează producția de serotonină, hormonul fericirii. Mai mult, studiile au arătat o legătură între consumul regulat de nuci (trei-patru pe zi) și reducerea riscului de boli cardiovasculare.
De asemenea, poți încerca să consumi mai multe proteine. Proteinele și grăsimile încetinesc eliberarea zahărului în sânge, contribuind la stabilizarea nivelului de energie. Dacă nu consumi suficiente proteine, nivelul de zahăr din sânge va crește și apoi va scădea, lăsându-te o senzație de foame și o poftă de zahăr.
Proteinele, cum ar fi carnea slabă, produsele lactate, ouăle, nucile și legumele, conțin, de asemenea, minerale importante, inclusiv calciu, magneziu, fier și zinc. O lipsă a acestor nutrienți poate provoca pofta de zahăr.