39 de ani de la moartea regelui rock&roll, Elvis Presley

Photo of author

By Edward Ciolacu

Astăzi se împlinesc exact 39 de ani de când regele rock-ului, Elvis Presley, trecea în nefiinţă şi se alătura colegilor lui precum Buddy Holly, Ritchie Valens, Big Bopper, Eddie Cochran, Johnny Brunette, Sam Cooke, Bobby Fuller, Gene Vincent și alții, în Hall of Fame a celor care nu mai sunt.
La 42 de ani cântărețul și actorul american murea după un şir lung de turnee şi concerte în baia locuinţei sale din cauza unui infarct survenit în urma unei supradoze de medicamente. Logodnica sa, Ginger Alden, l-a găsit pe acesta întins pe podeaua băii, semn că acesta s-ar fi târât câţiva metri înainte de a muri, ora morţii fiind stabilită de către medicii legişti în jurul orei 3:30.
Ceremonia a avut loc cu mare fast iar acesta a fost înmormântat chiar în spatele reședinței lui din Graceland, Memphis care a devenit loc de pelerinaj pentru fanii rock&roll din întreaga lume. Multi fani au lansat teoria precum Elvis nu ar fi murit și că ar trai încă sub altă identitate într-o ţară din America de Sud și că de fapt în sicriul în care a fost înmormântat ar fi fost unul dintre mulții imitatori ai săi care semăna foarte bine.
Elvis s-a născut pe data de 8 Ianuarie 1935 în orășelul Tupelo din statul american Mississippi sub numele de Elvis Aaron Presley fiind singurul dintre doi gemeni care a supraviețuit la naștere. Din copilărie el s-a alăturat corului bisericii unde a deprins aptitudini în muzică care, câțiva ani mai târziu, s-au dovedit a fi enorme. La vârsta de 10 ani primește o chitară cadou din partea tatălui său iar în 1948 apare pe scenă cântând prima piesă a sa „Leaf on a tree”. După un timp participă la un concurs și câștigă premiul întâi. Până în anul 1953 muncește în mai multe fabrici apoi înregistrează primul său album la studioul Memphis Recording Service devenit mai apoi Sun Studio.
În 1959 o întâlnește pe Priscilla Presley iar trei ani mai târziu, la Las Vegas pe data de 1 mai 1967 se căsătoresc la hotelul Alladin. Pe 1 Ianuarie 1968 se naște fiica lor Lisa-Marie Presley care devine la rândul său soția celebrului Michael Jackson în 1994 iar apoi divorțează și se căsătorește cu actorul Nicholas Cage în 2002.
Căsătoria dintre Elvis și Priscilla durează doar 6 ani, la 5 octombrie 1973 aceștia divorțând.
Pe timpul carierei sale Elvis a jucat în 31 de filme, două documentare, a avut 64 de albume de studio și live, 149 de single-uri și foarte multe concerte. Regele rock-ului avea un caracter excentric care se manifesta atât prin vestimentația care avea un stil propriu, costumele sale fiind făcute la comandă, cu multe accesorii scumpe din aur și diamante, precum și prin caracterul impulsiv și violent câteodată dar și blând și foarte mărinimos, având obiceiul să dăruiască mai ales necunoscuților automobile Cadillac sau sume de bani enorme și chiar să le achite unora datoriile sau facturile. Activitatea caritabilă a lui Elvis continuă chiar și la 39 de ani după moartea sa prin Elvis Presley Charitable Foundation.