Un antrenor de la clubul sportiv Dinamo, reținut! A violat o fetiță de 7 ani

Photo of author

By Alexandru Stancu

antrenor dinamo

Un antrenor de înot de la Clubul Sportiv Dinamo din București a fost reținut de autorități sub suspiciunea de viol. Se pare că acesta este acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu o fetiță de 7 ani, chiar în timpul unei sesiuni de antrenament la bazinul de înot. Conducerea clubului a reacționat prompt în acest caz, colaborând cu anchetatorii și punând la dispoziție imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona respectivă. Pe lângă acest lucru, clubul a luat decizia de a rezilia contractul cu antrenorul acuzat de astfel de fapte abominabile.

Conform informațiilor furnizate de către Poliția Capitalei, individul reținut în legătură cu incidentul este un tânăr în vârstă de 20 de ani, antrenor de înot, acuzat de viol în forma agravată. Faptele au fost raportate autorităților pe data de 13 februarie, în jurul orei 20:30, când o femeie a semnalat că fiica sa în vârstă de 7 ani ar fi fost victima unei agresiuni sexuale din partea instructorului de înot la un club sportiv din Sectorul 2.

Potrivit declarațiilor Poliției, individul se afla în timpul programului de lucru în momentul în care a comis fapta. Ulterior, acesta a fost convocat pentru audieri și reținut pentru 24 de ore. Ancheta este în curs de desfășurare sub coordonarea Secției 6 Poliție, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 2.

Reacția clubului Dinamo

„Cu privire la situația de la Secția de Natație a Clubului Sportiv Dinamo, dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în abordarea și soluționarea promptă și transparentă a acestui caz.

Conducerea clubului colaborează și va colabora cu anchetatorii pentru soluționarea cu celeritate a acestui caz, fiind puse la dispoziție, în seara datei de 13.02.2024, imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot.

Repudiem cu fermitate și condamnăm orice formă de comportament inadecvat, similar cu acela atribuit fostului nostru angajat. În momentul în care am fost informați despre acuzațiile aduse, am inițiat imediat o serie de acțiuni concrete:

1. Rezilierea Contractului: Am încetat orice formă de colaborare cu persoana în cauză, interzicându-i astfel orice posibilitate de a interacționa cu minorii din cadrul clubului nostru, fie că aceștia sunt sportivi de performanță sau amatori.

2. Certificat de Integritate Comportamentală: Vom solicita întregului personal prezentarea unui certificat care atestă integritatea comportamentală, asigurându-ne astfel de aderarea la cele mai înalte standarde etice.

3. Educație și Prevenire: Vom organiza sesiuni de formare pentru sportivii noștri, concentrându-ne pe deontologia, etica și conduita profesională adecvată în relația cu minorii și persoanele vulnerabile, precum și cu familiile acestora.

4. Analize și Diagnoze Organizaționale: Prin Compartimentul nostru de Analiză Psihologică, vom demara o evaluare aprofundată a Academiei de Înot și vom extinde aceste analize la toate disciplinele sportive din cadrul clubului.

Suntem dedicați asigurării unui mediu sigur și propice pentru toți sportivii noștri, indiferent dacă practică sportul la nivel amator sau profesionist. Măsurile luate reflectă angajamentul nostru către binele și protecția comunității noastre sportive.

De asemenea, dorim să reiterăm că, încă de la deschiderea secției de înot, am oferit părinților posibilitatea de a asista la antrenamente, promovând astfel o cultură de transparență și siguranță. Încurajăm continuarea acestei practici, reafirmând deschiderea noastră către orice sugestii sau preocupări din partea părinților și a sportivilor.

Clubul Sportiv Dinamo este ferm angajat în lupta împotriva oricăror forme de abuz și va continua să colaboreze cu toate părțile interesate pentru a menține un mediu sigur și sănătos pentru practicarea sporturilor”, a fost mesajul transmis de oficialii clubului.