Trucuri pentru o garderobă mai organizată în 2024

Photo of author

By Ramona Fustos

O garderobă organizată poate fi foarte funcțională și practică. Dar, deși organizarea acesteia poate părea o sarcină banală, trebuie totuși să cunoști câteva sfaturi pentru o mai bună organizare a garderobei. De fapt, o bună organizare este esențială pentru păstrarea calității hainelor. Vrei să știi cum poți avea o garderobă mai organizată în 2024? Vrei să știi cum să optimizezi spațiul de stocare? Descoperă chiar acum.

Cum poți optimiza spațiul de depozitare? Sfaturi pentru o garderobă mai organizată

Stocarea hainelor va păstra calitatea și aspectul acestora. Astfel, te poți bucura de un dulap funcțional și estetic, unde vei găsi tot ce ai nevoie în câteva secunde. Acest lucru este foarte util în zilele aglomerate. Pentru cele mai bune rezultate în ceea ce privește depozitarea, urmează sfaturile de mai jos: fă inventarul hainelor tale, grupează piesele de îmbrăcăminte pe categorii, optează pentru depozitarea verticală, gestionează hainele din afara sezonului, încearcă să menții ordinea. Dacă ai nevoie de ajutor suplimentar, poți angaja un profesionist. Serviciile unei menajere pot fi foarte utile, mai ales dacă intenționezi să îți refaci garderoba.

Fă un inventar al hainelor pentru o garderobă mai optimizată

Primul sfat pe care ți-l putem oferi este să faci un inventar al hainelor la fiecare schimbare de sezon sau cel puțin de două ori pe an. Scoate totul din dulapul tău și clasifică piesele: de dat și de păstrat. Dacă nu ai mai purtat un articol de îmbrăcăminte de doi ani, cel mai bine este să-l dai.

Maximizează spațiul

Nu risipi nici măcar un centimetru de spațiu prin adăugarea de accesorii de depozitare, cum ar fi rafturi, cutii și cârlige. Soluțiile de depozitare disponibile pe piață sunt incredibil de numeroase și ingenioase. Pe un perete deschis sau în spatele ușii dulapului, adăugarea de cârlige îți va permite să ai la îndemână bijuteriile, curelele și gențile. Cutiile de depozitare plasate în partea de sus a rafturilor și direct pe podea îți vor oferi mai mult spațiu.

Grupează piesele de îmbrăcăminte în funcție de categorie

În zilele mai aglomerate, nimic nu se compară cu un dulap bine organizat! Când cumperi un dulap nou, fă-ți timp pentru a grupa hainele pe categorii. Acest lucru poate părea inutil, dar credeți-ne te va  ajuta să economisești timp, pe lângă evitarea stresului. Grupează împreună pantaloni, cămăși, pulovere, fuste, rochii, tricouri.

Împătură și depozitează hainele pe verticală

Potrivit lui Marie Kondo, regina depozitării, împăturării și depozitării hainelor pe verticală îți permite să stochezi mai multe articole în același spațiu. În plus, ai totul la vedere.

Gestionează hainele în afara sezonului

Când se schimbă sezonul, depozitează hainele din afara sezonului în coșuri de depozitare. Dacă ai suficient spațiu în dulap, poți schimba pur și simplu locurile pieselor de îmbrăcăminte din afara sezonului pentru a avea tot ce ai nevoie la îndemână.

Menținerea ordinii pentru o garderobă organizată

Pe măsură ce ai o garderobă organizată, încearcă să păstrezi ordinea. Acest lucru te va împiedica să faci această mare muncă organizațională foarte des. Păstrează întotdeauna piesele în aceleași locuri și atunci când cumperi un articol de îmbrăcăminte nou, dă altul din aceeași categorie. Acest lucru îți va permite să menții ordinea.

Urmând toate aceste sfaturi, vei avea un dulap impecabil pentru cât mai mult timp posibil.