Trucuri pentru o cină prietenoasă cu diabetul

Photo of author

By Ramona Fustos

Dacă dieta este baza pentru a controla diabetul, mesele sunt piatra de temelie. Cinele pot fi gustoase și sățioase fără să facă ravagii asupra glicemiei.

Cină prietenoasă cu diabetul: pregătește o cană cu ceai înainte să începi să gătești

Se știe că persoanele care gătesc ciugulesc de ici colo. Un lucru care înseamnă că pot consuma câteva sute de calorii într-un timp scurt gustând supa, gustând friptura, furând puțină brânză sau ronțăind ceva în timp ce aștepți să fiarbă carnea. Controlul acestui lucru este esențial pentru persoanele care gătesc în mod regulat – și pentru cei care controlează caloriile ca parte a unui plan de dietă pentru a controla diabetul. Pune la fiert o oală cu ceai înainte de a începe să gătești și bea ceai în loc să ronțăi și să guști din ce gătești.

Savurează puiul și cartofii prăjiți în cuptor

Adaugă din nou puiul și cartofii prăjiți în dieta ta prietenoasă cu diabetul fără a te supraîncărca cu grăsimi saturate. Înmoaie fâșii de pui dezosat și fără piele în puțină făină, acoperă-le cu ou bătut, iaurt sau lapte degresat și acoperă-le cu pesmet simplu amestecat cu ierburi. Apoi pune-le în cuptor la 350°F timp de 20-30 de minute. Puiul va avea un înveliș crocant care îți satisface pofta de pui prăjit. Pentru cartofii prăjiți, taie cartofii albi sau dulci în fâșii, înmoaie-i în apă timp de 20 de minute și întinde-i pe o foaie de copt. Stropește cu ulei de măsline, presără cu sare și piper și coace-i timp de 40 de minute la 350°F, amestecând la jumătatea timpului.

Înlocuiește cartofii albi cu cartofii dulci pentru o cină prietenoasă cu diabetul

Cartofii dulci cresc glicemia mai puțin decât cartofii albi. Dacă cartoful dulce este mare, taie-l în două și împarte un cartof la două persoane. Consumă și coaja cartofului dulce pentru fibrele sale.

Consumă fructe la desert

Crezi că nu poți consuma fructe în cadrul unei diete pentru diabet? Nu este adevărat. Fructele sunt, până la urmă, dulciurile naturii. Deci, în acele seri în care mănânci desert încearcă o prună prăjită, o jumătate de cină de fructe de pădure cu un iaurt sau o prăjitură de fructe. Merele coapte sunt ideale pentru persoanele diabetice. Curăță un măr de miez, presară în interior scorțișoară și un strop de zahăr și pune-l în cuptor sau în cuptorul cu microunde până când se înmoaie.

Prepară o salată în cinci minute

Alege trei sau patru feluri de fasole la conservă – cum ar fi fasole garbanzo, neagră, roșie, albă și scurge-o și clătește-o bine pentru a scăpa de o parte din sare. Apoi amestecă-le cu ceapă roșie tocată, ardei roșu și niște sos de salată de tip vinaigrette. Folosește aproximativ 1 lingură de dressing pentru 1/3 cană de salată de fasole.

Fii vegetarian cel puțin o dată pe săptămână

Vei obține mult mai multe fibre și mult mai puține grăsimi saturate. În loc de lasagna cu carne, mănâncă lasagna cu legume folosind vinete sau un amestec de legume precum broccoli, morcovi, ardei gras, ciuperci și dovlecei. De asemenea, chili de legume este o alternativă perfect gustoasă la chili cu carne. Aceste cine vegetariene sănătoase te vor ajuta să începi.