Iată top 4 băuturi calde foarte bune. Te-ai cam săturat de ceai și cafea și ai dori să încerci altceva? Trebuie să știi în acest caz, că există o mulțime de alternative pe care poți miza. Cu ajutorul lor, vei face o pauză bine meritată, dar vei avea grijă în același timp și de sănătate. Care sunt acestea?
Ceai sau cafea
Acestea sunt, în general, cele mai populare două băuturi pentru micul dejun sau pentru pauzele din timpul zilei. Cu toate acestea, dacă se abuzează de ele, pot avea o serie de dezavantaje: tulburări de somn induse de cofeină, creșterea ritmului cardiac etc. Înseamnă asta că nu ar trebui să ne încălzim cu o băutură dimineața sau în timpul zilei? Nu.
Există mai multe alternative
Matcha, pentru proprietățile sale anti-inflamatorii
Matcha este un tip de ceai care se prezintă sub formă de pudră verde. Nu trebuie însă infuzat ca un ceai clasic, ci trebuie să fie preparat în apă caldă. Cei mai puriști se folosesc însă de un mini mixer. Este excelent pentru sănătate deoarece este cel mai bogat în antioxidanți, care nu lasă să se formeze radicalii liberi, factori de îmbătrânire. Conține, de asemenea, beta-caroten, care este deosebit de important pentru o piele frumoasă. Acesta stimulează energia și are proprietăți antiinflamatorii.
Chaï, cel mai bogat în antioxidanți
Chaï poate să fie cea mai bună alternativă la băuturile mai clasice precum ceaiul sau cafeaua. Este vorba despre un amestec de mirodenii infuzate în apă și o băutură pe bază de ovăz, de exemplu. Se mai poate adăuga în această băutură și vanilie pudră sau miere, de ce nu. Mirodeniile precum scorțișoara, ghimbirul sau cardamomul ce se regăsesc în această băutură sunt excelente pentru sănătate deoarece sunt o sursă foarte bogată de antioxidanți.
Roiboos, dacă ești intolerant la teină
Cei care sunt intoleranți la teină, pot miza pe roiboos. Este vorba despre un alt tip de infuzie foarte bogată în antioxidanți. Cel mai adesea, este numit ceaiul roșu și este foarte apreciat pentru gustul său delicat, dar și pentru multiplele sale beneficii pentru sănătate. Rooibos este în mod natural alcalin, ceea ce îl face blând pentru stomac și ideal pentru cei care doresc să evite băuturile acide. Bineînțeles, sunt recomandate și ceaiurile din plante: socul și feniculul, de exemplu, nu numai că încălzesc organismul, dar îl și drenează.
Da, ciocolată caldă în anumite condiții
Iar pentru cei care au o poftă de dulce, ciocolata caldă poate fi luată în considerare în anumite condiții. Este făcută cu cacao pură, fără zahăr, o sursă de magneziu, care are proprietăți antioboseală. Amestec-o cu lapte semidegresat pentru un plus de calciu și vitamine. Poți alege să nu conțină lactoză, dacă suferi de balonare sau intoleranță, sau să îl înlocuiești cu o băutură pe bază de plante: soia, migdale, ovăz etc. De asemenea, poți adăuga un strop de miere sau pudră de vanilie. Dacă o consumi în jurul orei 16:00, va ajuta la secreția de serotonină, hormonul stării de bine. O întreagă serie de idei care te ajută să variezi pauzele, având grijă de tine.