Stomac sensibil- alimentele vegetale bogate în proteine de privilegiat

Photo of author

By Ramona Fustos

Atunci când ai un stomac sensibil, să mănânci poate să fie o misiune mai complicată. Mai ales când te confrunți și cu arsuri la stomac din cauza refluxului gastro-esofagian. Iată deci care sunt alimentele vegetale bogate în proteine de favorizat, atunci când ai un stomac mai delicat sau când ești vegan.

Ovăzul, ideal pentru un stomac sensibil

Se poate consuma în terci dimineața sau se poate apela la făina de ovăz pentru anumite preparate. Ovăzul este bogat în proteine, conținând 13 grame pe 100 de grame. Deci acest lucru îți permite să acoperi nevoile zilnice mai ales dacă ai o alimentație vegană. În plus, este un aliment destul de ușor de digerat și bine tolerat de către intestinele mai sensibile.

Piureul de oleagionoase

Dacă ești vegan cu un stomac mai sensibil, untul de arahide și alte piureuri din semințe oleaginoase, cum ar fi cele de susan, migdale, alune sau fistic, sunt surse bune de proteine fără a face digestia dureroasă. Untul de arahide conține 7 grame de proteine la 2 linguri de produs. Acesta poate fi consumat pe pâine prăjită, în smoothie-uri, în terciul de dimineață sau în produse de patiserie.

Produsele pe bază de soia

Cel mai adesea, persoanele care au un stomac mai sensibil tolerează destul de bine produsele p bază de soia. Tofu, de exemplu, conține 8 grame de proteine pe 100 de grame. Sau băturile lactate pe bază de soia sunt o idee foarte bună, deoarece nu conțin foarte multe fibre, dar sunt bogate în proteine.

Orezul brun dacă ai un stomac sensibil

Orezul brun integral conține 2,74 grame de proteine la 100 de grame și este mai ușor de digerat decât majoritatea leguminoaselor. De fapt, este bogat în fibre, ceea ce îi permite să fie digerat lent. Este, de asemenea, un produs sățios, cu un indice glicemic scăzut. Se poate găti sub formă de orez pilaf sau la tigaie.

Quinoa

Această pseudocereală conține 4, 4 grame de proteine pe 100 de grame. Dar și o mulțime de alți nutrienți precum fibre, fier, folați potasiu sau magneziu. De asemenea, este un produs foarte ușor de digerat și fără gluten, care se potrivește foart bine unui regim vegetarian sau vegetalian.

Semințele de chia

La fel ca și semințele de in sau de cânepă, semințele de chia nu sunt iritante pentru stomac. Și conțin 16,5 grame de proteine pe 100 de grame. Se pot folosi pentru a prepara budincă de chia, dar sunt cele mai bune și în sucurile smoothie sau în terciul de ovăz.

Fructele și legumele sunt o idee bună atunci când vrei să eviți arsurile la stomac. Mai ales morcovii, varza sau broccoli. În ceea ce privește fructele, cel mai bine ar fi să nu se consume cele care conțin acid, precum citricele. Cel mai bine ar fi să se aleagă de exmplu merele în compot.

Legumele verzi

Se știe că legumele verzi, cum ar fi broccoli, sparanghelul, legumele cu frunze verzi, mazărea, castraveții și varza de Bruxelles, previn și reduc refluxul acid. Pe lângă faptul că sunt foarte sărace în grăsimi, acestea sunt, de asemenea, foarte alcaline. pH-ul lor scăzut compensează pH-ul ridicat al acidului gastric.