Remedii naturale care te vor ajuta să îți stimulezi organismul

Photo of author

By Ramona Fustos

Ești în căutarea unor remedii naturale care să te ajute să îți stimulezi organismul? Nu-i așa că este extrem de frustrant și trist să fii la dietă tot timpul anului? Așa că haideți să ne folosim bunul simț! Ascultă-ți corpul și cum te simți. Organismul, ca și o mașină, un pod, un coș…, dacă este suprasolicitat, cedează.

Pe ce remedii naturale pe care trebuie să mizezi pentru a stimula organismul?

Sucul de lămâie proaspăt stors, fără zahăr adăugat. Se poate consuma o dată pe zi, înainte de masă. Apoi, cu coaja de la lămâie se poate prepara o infuzie, adugând puțin rozmarin și cimbru. Sucul de lămâie va ajuta la reglarea echilibrului acido-bazic, alcalinizându-l. Asta deoarece acidul său se transformă în bicarbonat, atunci când este digerat.

O infuzie cu coajă de lămâie este potrivită pentru o gamă largă de persoane, deoarece este incredibil de aromată. Ajută la combaterea oboselii, a bolilor infecțioase, etc.

O cură de lăptișor de matcă proaspăt sau de propolis, dacă simți cumva că apare o mică infecție, poate face minuni. Ginsengul este foarte stimulant și poate ajuta și la digestie.

O cură de ridiche neagră, anghinare, desmodium sau suc de ciulin de lapte (toate bune pentru ficat) pot ajuta. Un bol de apă caldă (fiartă și ușor răcită) dimineața pe stomacul gol facilitează tranzitul și o oarecare curățare celulară prin osmoză, ceea ce ajută activitatea emondorilor. O sticlă de apă caldă plasată pe partea dreaptă a stomacului va ajuta, de asemenea, ficatul.

Cărbunele vegetal supra activat, are proprietăți absorbante foarte importante (moleculele se atașează de cărbune). Ar trebui să ai mereu câte ceva în dulapuri, este foarte eficient în cazul oricărei tulburări intestinale (și inofensiv, chiar și copiii îl pot lua).

Clorura de magneziu (în forma sa naturală, Nigari) este cunoscută pentru că stimulează sistemul imunitar și ar trebui să fie luată în cure de 15-20 de zile.

Pe ce remedii naturale ar trebui să mizezi pentru a-ți recăpăta puterea și vitalitatea?

Corpul nostru nu este o groapă fără fund. Este o idee bună să mănânci mai ales alimente pe bază de plante, deoarece mesele de la sfârșitul anului și din timpul lunilor de iarnă sunt bine aprovizionate cu proteine și grăsimi animale (foie gras, pește afumat, curcan, vânat, etc.).

Este o idee bună să incluzi alimente crude în meniurile tale: nu este nevoie să complici în vreun fel lucrurile: puțină ridiche neagră feliată ca aperitiv (bogată în vitamine, dar mai ales în sulf, care combate infecțiile), un bol de salată cu nuci, morcovi și sfeclă rasă cu eșalote fin tocate, o salată cu două țeline și o pastă ușoară de anșoa, sau dovlecei rași cu un dressing de ulei de alune și oțet de sherry… alegerea este la fel de largă ca vara.

Apoi, seara, într-un bol de supă groasă se pot adăuga la obișnuitele ceapă și cățel de usturoi, o rădăcină de curcuma proaspăt curățată, apoi legumele care îți plac și poate o mână de linte corai, care se fierbe în același timp cu legumele și dă supei o textură super catifelată.