Vrei să afli câteva obiceiuri alimentare care pot stimula metabolismul? Când vine vorba de atingerea obiectivelor noastre de fitness și de pierdere în greutate, cu toții ne dorim un metabolism mai rapid. Dar ce înseamnă asta cu adevărat? Metabolismul nostru se referă la reacțiile naturale care mențin corpul în viață și care îl ajută să funcționeze așa cum trebui.
Ce obiceiuri alimentare ar trebui să adopți pentru a stimula metabolismul?
Metabolismul este capacitatea organismului de a descompune alimentele și de a utiliza substanțele nutritive, inclusiv caloriile. Un metabolism mai rapid înseamnă că organismul utilizează mai multe calorii în stare de repaus. Ceea ce înseamnă, potențial, că ești capabil să gestionezi o greutate sănătoasă. Asta chiar și atunci când nu faci exerciții fizice.
Chiar dacă anumiți factori precum somnul, gestionarea stresului sau mișcarea sunt importante pentru a stimula metabolismul, să te concentrezi asupra unor obiceiuri alimentare specifice pentru a stimula metabolismul poate să fie un bun punct de plecare.
Include proteine în mesele pe care le iei
Proteinele pot favoriza dezvoltarea musculară, pot stimula sațietatea. Mai mult, pot accelera recuperarea. Și atunci când vine vorba despre a susține un obiectiv de pierdere în greutate, datele sugerează că ar fi nevoie de mai multe calorii pentru a descompune proteinele. Acest efect de creștere a caloriilor este cunoscut sub numele de termogeneză. S-a demonstrat că termongeneza ajută la creșterea metabolismului unei persoane.
Iaurt grecesc, somon, tofu, nuci…ai o mulțime de opțiuni bogate în proteine de adăugat alimentației.
Obiceiuri alimentare care pot stimula metabolismul – consumă mai multe alimente picante
Dacă alegi să mărești căldura în mâncăruri, poți face mai mult decât să îți faci mâncarea mai interesantă. Desigur, poți adăug savoare într-un mod non-caloric. Dar, s-a constatat că includerea de condimente precum chimenul, ghimbirul, piperul și ardeiul iute duc la o creștere a ratei metabolice de repaus!
Poți folosi deci mirodenii în soté, poți ronțăi ardei iute cu hummus, poți să pui la marinat proteina ta preferată în condimente la alegere. Sau, poți să îți parfumezi de minune legumele.
Profită de nucile de Brazilia sau de alte alimente bogate în seleniu
Seleniul este un aliment care se regăsește în unele alimente precum nucile de Brazilia, cerealele integrale sau produsele lactate. Acest nutrient joacă multe roluri cheie în metabolismul organismului, inclusiv în funcția tiroidiană a organismului. Dacă nu primiești suficient seleniu în alimentație, este posibil ca tiroida să nu producă suficienți hormoni care afectează metabolismul.
Poți folosi astfel nucile de Brazilia pentru salate, pentru pesto sau chiar și pentru sucurile smoothie sau terciul de fulgi de ovăz.
Include varza creață în alimentația ta
Varza creață și alte legume cu frunzele verzi sunt o sursă naturală de fier într-un ambalaj cu cel mai slab nivel de calorii. Un nivel mai scăzut de fier este legat în mod direct de un metabolism mai lent. Drept urmare, dacă vei include aceste legume populare în alimentația ta, te vei bucura de stimulentul de care metabolismul are nevoie. Poți să prepari chipsuri de varză creață la cuptor. Sau poți folosi legume verzi în cele mai delicioase sucuri smoothie sau se pot folosi drept bază pentru cele mai delicioase salate.