Atunci când alegi să consumi proteine la fiecare masă, vei permite corpului tău să înmagazinez energia de care are nevoie pentru a funcționa în mod corect. Alimentele bogate în proteine sunt extrem de apreciate pentru efectul lor benefic de a alunga foamea. Deci nu îți va mai fi foame până la următoarea masă.
Iată deci câteva trucuri pentru a adăuga mai multe proteine preparatelor tale, extrem de ușor
Înlocuiește maioneza și smântâna cu iaurt grecesc. Pentru a face cele mai sănătoase sosuri, poți încerca să înlocuiești maioneza sau smântâna cu un iaurt natural grecesc. Amestecă iaurtul grecesc cu oțet de cidru și sirop de arțar, adaugă pătrunjel, pudră de usturoi, sare și piper, anason și ulei de măsline și vei obține cel mai delicios sos pentru crudități sau alte salate.
Iaurtul grecesc se poate folosi foarte bine și la alte rețete, precum cele de pâine, brioșe, clătite sau pizza.
Mizează pe brânza cottage
Dacă vei pune brânza cottage în blender, aceasta devine perfect netedă, deci este ideală pentru sosuri sau vinegrete cremoase. Te vei bucura și de un plus de proteine.
Se poate adăuga brânza cottage și la clătite, mai ales la cele cu scorțișoară sau chiar la rețetele cu ouă.
Poți prepară glazura pentru prăjituri cu pudră de proteine
Te-ai gândit vreodată să prepari glazură cu pudră proteică? Amestecând o lingură de pudră proteică în aroma preferată cu o ceașcă de cremă de brânză, poți obține o glazură delicioasă, plină de proteine și mai sănătoasă decât varianta clasică, foarte dulce.
Adaugă tofu cremos în ciorbe sau în sucurile tale smoothie
Un tofu cremos se pretează deosebit de bine la toate varietățile de sucuri smoothie pe care vrei să le prepari. Cu aromă de banane, de mango sau dulce natural, trebuie doar să alegi o aromă care se potrivește cu celelalte ingrediente din rețetă. De exemplu, poți încerca să prepari un suc smoothie cu proteine verzi, plin de nutrienți, cu mere și spanac.
Iar atunci când pregătești ciorbe sau supe creme de legume, poți încerca să înlocuiești laptele sau smântâna cu tofu cremos natur. Va veni cu un plus de onctuozitate, fără să modifice însă gustul.
Integrează fasolea albă în rețetele tale de muffins sau de biscuiți
Dacă se pasează fasolea albă într-un robot de bucătărie cu puțină apă se obține o pastă proteică. Aceasta o poți adăuga la orice rețetă de biscuiți sau brioșe fără a-i schimba gustul.
Gândește-te la semințele de chia
100 de grame de semințe de chia conțin aproximativ 20 de grame de proteine. Sunt ușor de ascuns într-o mulțime de rețete, inclusiv în smoothie-uri, iaurt, fulgi de ovăz, brioșe, gem de fructe și batoane de gustări fără coacere.
Tofu se poate ascunde și în sosurile pentru paste. Data viitoare când vei face sosul tău preferat pentru paste, poți încerca să folosești și tofu, pe care să îl mărunțești foarte fin. Atunci când îl vei găti, va prelua toate savorile sosului și se va potrivi perfect cu carnea tocată.