Știai că migdalele sunt pur și simplu excelente pentru sănătate? Grație atuurilor nutriționale, migdalele sunt super-alimente pline de beneficii pentru sănătate: pot alunga senzația de foame, este un aliat anti-colesterol, dar se poate apela la ea și pentru o bună sănătate a florei intestinale. Să nu mai vorbim de faptul că poate preveni și anumite tipuri de cancer…
Știai că statul California este cel mai mare producător de migdale din lume? 80% din producția mondială de migdale provine din acest stat american!
Migdalele: care sunt beneficiile lor nutriționale?
Pentru 100 g de migdale (cu tot cu coajă), găsim:
-Proteine: 18,8 g
-Carbohidrați: 9,51 g
-Grăsimi: 51,3 g
-Zaharuri: 4,2 g
-Fibre alimentare: 12,5 g
-Acizi grași mononesaturați: 34.4 g
-Acizi grași polinesaturați: 10,5 g
-Calciu: 260 mg
– Fier: 3,4 mg
-Magneziu: 270 mg
-Fosfor: 510 mg
-Potasiu: 800 mg
-Zinc: 3,5 mg
-Conțin, de asemenea, vitamina E, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5 și vitamina B9.
Bogate în fitosteroli, migdalele oferă, de asemenea, un super-cocktail de minerale (fier, calciu și magneziu), precum și vitamina E, care este bună pentru piele. Toate motive bune pentru a mânca migdale!
Migdalele: ce beneficii au asupra sănătății?
Migdalele pentru sănătatea cardiovasculară. Ca și în cazul altor fructe cu coajă lemnoasă și semințe oleaginoase, acizii grași nesaturați, proteinele, vitaminele și mineralele conținute în migdale contribuie la îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge și a funcției arteriale. Circulația arterială este optimizată și tensiunea arterială este redusă, toate acestea contribuind la reducerea riscului de boli cardiovasculare. De fapt, migdalele ajută la prevenirea și reducerea riscului de boli de inimă.
Migdalele ca aliat anti-colesterol
La fel ca și alte fructe cu coajă lemnoasă, consumul de migdale ajută la reducerea nivelului de colesterol. Migdalele sunt bogate în fitosteroli – lipide de origine vegetală – care ajută la scăderea nivelului de colesterol rău.
Consumă-le pentru a ajuta digestia. În sfârșit, cele mai recente cercetări științifice explorează beneficiile sale digestive: migdalele ar putea avea un efect prebiotic, ceea ce înseamnă că ele contribuie la buna sănătate a florei noastre intestinale.
Perfecte pentru a combate stresul. Să ronțăi un pumn de migdale pentru a scăpa de stres? Nu este deloc neverosimil! Datorită conținutului ridicat de magneziu, migdalele favorizează relaxarea musculară… și te ajută să faci față mai bine crampelor asociate cu sindromul premenstrual.
Sunt ideale pentru a combate cancerul. Un alt avantaj al migdalelor? Conținutul lor deosebit de concentrat de antioxidanți… în pielița subțire care învăluie migdala, chiar sub coajă! Antioxidanții ajută la combaterea stresului oxidativ sau a îmbătrânirii celulelor. De fapt, consumul de alimente bogate în antioxidanți ajută la combaterea apariției anumitor boli… dar consumul de migdale nu le vindecă!
Migdalele te ajută să slăbești?
Dacă ai tendința de a ronțăi între mese, nu ezita să încerci migdalele! Datorită conținutului ridicat de fibre și a masticației necesare pentru a le mânca, migdalele te ajută să te simți sătulă, ceea ce le face să fie un inhibitor ideal al apetitului atunci când ai poftă de mâncare!