Micul dejun- alimentele care te ajută să fii mai productiv

Photo of author

By Ramona Fustos

Micul dejun joacă un rol esențial atunci când vorbim despre energia afișată de-a lungul întregii zile. Cu alte cuvinte, trebuie să fii extrem de atent la felul în care este compus acesta. Iată deci care sunt super-alimentele care te ajută să fii mai productiv deci care trebuie să fie consumate la micul dejun.

Micul dejun dă tonul pentru întreaga zi. Acesta asigură energia de care organismul are nevoie după o noapte fără calorii și te ajută să eviți pofta de mâncare de la ora 11 dimineața, adesea o sursă de derapaje nutriționale.

Pentru a fi echilibrat, micul dejun trebuie să fie alcătuit din 4 elemente:

-o băutură: caldă sau rece, pentru a rehidrata organismul;

-un produs lactat;

-un produs cerealier: dacă optezi pentru sandwich-uri, alege pâine integrală. Dacă îți plac bolurile de cereale, evită produsele industriale, care sunt în general foarte dulci;

-o bucată de fructe proaspete, de sezon, întregi: sunt mai bogate în fibre decât sucurile de fructe.

Pe lângă toate acesta, există unele super-alimente care trebuie să fie integrate mai ales la micul dejun pentru a te bucura de o productivitate ridicată întreaga zi.

Micul dejun: mizează pe fulgii de ovăz

Dacă ai nevoie de un bol de cereale dimineața sau dacă nu îți imaginezi viața fără ele, poți miza pe fulgii de ovăz. Fulgii de ovăz sunt cea mai bună sursă de fibre solubile. Au o mare putere de sațietate de asemenea și ajută la reducerea de colesterol. Pregătește fulgii de ovăz cu o seară înainte pentru o masă matinală rapidă, adaugă o lingură mare în smoothie sau savurează-i fierbinți cu lapte și fructe de pădure dimineața pentru opțiuni de mic dejun sățioase.

Micul dejun: ouăle, aliații tăi de preț

Omletă, prăjite, Benedict, poșate… există o mulțime de feluri în care poți pregăti ouăle pentru micul dejun. Sunt cea mai bună modalitate de a te bucura de un mic dejun copios și de a menține un nivel stabil de energie. Studiile a ajuns la concluzia că persoanele care au mâncat ouă dimineața au fost mai puțin înfometate în timpul zilei decât cele care au mâncat cereale sau tărâțe. Mai mult, ouăle conțin luteină, un antioxidant care favorizează sănătatea ochilor. Saturația crescută, proprietățile antioxidante și versatilitatea sunt doar câteva dintre motivele pentru a te bucura de ouă la micul dejun.

Semințele de cânepă

Semințele sunt foarte bogate în nutrienți, printre care și acizi grași omega- 3 esențiali. Aceștia sunt cei mai benefici pentru sănătatea mentală grație efectelor lor anti-depresive sau anti-anxietate. Proprietățile antiinflamatorii ale acestor produse sunt, de asemenea, considerate a ajuta la reducerea declinului mental. Pur și simplu trebuie să presări semințe de cânepă peste fulgii de ovăz, adăugă-le în smoothie sau savurează o lingură pentru un impuls nutrițional rapid la masă.

Pâine prăjită cu avocado

Toastul cu avocado a devenit foarte popular printre iubitorii de brunch în ultimii ani… și pe bună dreptate. Acest fruct conține grăsimi sănătoase și proteine, ceea ce poate contribui la a te face să te simți mai sătulă la micul dejun. Este, de asemenea, o sursă bună de potasiu.