MARAMUREȘ – PRINS ÎN FLAGRANT ÎN TIMP CE TRANSPORTA MII DE PACHETE DE ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ

Photo of author

By Daniel Negrescu

Poliţiştii au depistat în trafic, pe raza oraşului Dragomireşti, judeţul Maramureş, un autoturism cu care erau transportate 150.000 de ţigarete de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, care nu avea drept de circulaţie în România, a fost indisponibilizat.

Ieri, 15 februarie, poliţiştii din Maramureş au depistat în trafic, în oraşul Dragomireşti, un autoturism cu numere de înmatriculare spaniole.  Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, fiind urmărit şi prins de poliţişti, în scurt timp, în curtea unui imobil.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite 150.000 de ţigarete de provenienţă ucraineană,  pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

        De asemenea, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul, de 25 de ani, de cetăţenie ucraineană, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul condus nu avea drept de circulaţie pe teritoriul României.

Acesta fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă, conducerea unui vehicul fără permis şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România.

Ţigările, în valoare de peste 86.000 de lei, şi autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea confiscării, cercetările în cauză fiind continuate.