Înmormântarea regelui Charles este pregătită

Photo of author

By Ramona Fustos

Înmormântarea Regelui Charles este pregătită în cele mai mici detalii.  Regele Charles, care a anunțat în februarie că suferă de cancer, cunoaște deja toate detaliile funeraliilor sale. Cu toate acestea, actualizarea periodică a planului funeraliilor sale nu are nicio legătură cu boala sa.

Înmormântarea regelui Charles este pregătită

Anul 2024 a fost unul extrem de dificil pentru membrii Familiei Regale. În luna februarie a anului trecut, Palatul a anunțat că regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer, fără a da însă mai multe detalii cu privire la natura bolii sale. Într-o declarație publicată câteva zile mai târziu, monarhul britanic însuși a mulțumit fanilor pentru imensa manifestare de sprijin. „După cum știe oricine a fost diagnosticat cu cancer, astfel de gânduri bune sunt cea mai mare alinare și încurajare”, a scris el. De atunci, regele Charles nu a mai avut apariții publice deși, oficial, continuă să urmărească afacerile țării în privat. La 31 martie 2024, a participat totuși la tradiționala masă de Paște la Windsor și chiar și-a făcut timp să salute trecătorii, părând să fie în formă maximă. Conform surselor, medicii i-au dat regelui maxim doi ani de viață.

Cu toate acestea, așa cum dictează monarhia britanică, funeraliile unui suveran sunt departe de a fi improvizate. Oricare ar fi fost starea de sănătate a regelui Charles al III-lea, funeraliile sale au fost planificate cu mult timp înainte, la fel ca și în cazul reginei Elisabeta a II-a, care știa exact cum se vor desfășura funeraliile sale, până la ultimul minut. La vremea respectivă, protocolul desfășurat pentru moartea suveranei se numea London Bridge.

Funeraliile regelui Charles: Operațiunea Menai Bridge

Potrivit New York Post, Palatul a pus deja la punct un plan pentru funeraliile regelui Charles al III-lea. Planul, denumit Operațiunea Menai Bridge, este actualizat în mod regulat într-un dosar care cuprinde câteva sute de pagini. „Planurile au fost șterse de praf și sunt ținute la zi în mod activ. Este minimul pe care îl putem face având în vedere că regele a fost diagnosticat cu cancer”, a declarat o sursă pentru The Daily Beast. Dosarul privind funeraliile lui Charles al III-lea nu are însă o legătură directă cu cancerul acestuia, întrucât a fost creat la o zi după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a. Membrii brigăzii militare au declarat că este „absurd” să se facă o legătură între pregătirile funerare și boala regelui.

Planul pentru înmormântarea sa conține câteva sute de pagini

Operațiunea Menai Bridge pentru funeraliile regelui Charles este un document de câteva sute de pagini. Acest document arată precauțiile luate de autoritățile engleze. De asemenea, planul este inspirat din funeraliile reginei Elisabeta a -II-a din 8 septembrie 2022 pentru a se asigura că funeraliile monarhului se vor desfășura fără probleme.

Cu toate acestea, oficialii militari i-au asigurat pe confrații noștri că actualizarea detaliilor funerare este, de fapt, o procedură standard pentru membrii familiei regale. „Ar fi absurd să se interpreteze ceva”, au spus ei. În plus, un oficial de rang înalt a adăugat: „Desigur, ei analizează toate aspectele legate de Operațiunea Menai. Înmormântarea reginei a decurs ca la carte și a ridicat ștacheta foarte sus. Nu este vorba de emoții, este o treabă, care este luată foarte în serios și, în mod natural, nimeni nu intenționează să fie surprins”.