GRUP INFRACŢIONAL SPECIALIZAT ÎN FURTURI DIN LOCUINŢE ŞI SOCIETĂŢI COMERCIALE, DESTRUCTURAT.

Photo of author

By Edward Ciolacu

Polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și cei de la Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române au destructurat o grupare infracțională specializată în furturi din locuințe și din societăți comerciale. Patru persoane au fost reținute.

La data de 18 martie a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au surprins în flagrant delict trei bărbaţi, imediat după săvârşirea unei infracţiuni de furt dintr-o locuinţă, de unde au sustras aparate electrocasnice, cauzând un prejudiciu estimat la 9.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – martie a.c., cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 47 de ani, ar avea preocupări în domeniul furturilor din locuințe și din societăți comerciale.

Astfel,sâmbătă, 18 martie a.c., trei dintre bănuiţi au fost surprinşi în flagrant delict, imediat după comiterea unei infracţiuni de furt dintr-o locuinţă din judeţul Ilfov, unde ar fi pătruns prin efracţie şi ar fi sustras mai multe aparate electrocasnice.

Bărbaţii au fost imobilizaţi şi conduşi pentru audieri la sediul subunităţii, fiind reţinute în sarcina acestora mai multe fapte:

La data de 7 februarie a.c., bănuiţii ar fi pătruns fără drept într-o hală de depozitare a utilajelor din judeţul Ilfov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, printre care scule electrice, ciocane demolatoare, polizoare, o drujbă şi o bormaşină, prejudiciul total creat fiind de aproximativ 50.000 de lei.

La data de 20 februarie a.c., cei în cauză ar fi pătruns prin efracţie la o adresă din sectorul 1 al Capitalei şi ar fi sustras din punctele de lucru a două societăţi comerciale bunuri în valoare de aproximativ 44.000 de lei ( rotopercutoare, laser rotativ, flex, aparat de sudură, polizor, bormaşină, etc.).

La data de 10 martie 2017, bărbaţii ar fi pătruns în interiorul unui punct de lucru al unei societăţi comerciale din judeţul Ilfov, de unde ar fi sustras mai multe bormaşini, invertoare, aparate de sudură şi un generator de curent, bunurile fiind evaluate la suma de 13.400 de lei.

În cursul zilei de astăzi, 19 martie a.c., polițiștii au pus în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară, în urma cărora a fost depistat şi condus pentru audieri la sediul subunităţii un al patrulea bărbat, care ar face parte din gruparea infracțională. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de furt calificat, cu patru bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.