Vrei să știi ce băuturi poți consuma la micul dejun pentru un ficat sănătos? Esențial pentru buna funcționare a organismului, ficatul este un organ esențial de care trebuie să ai grijă. Pentru a reuși acest lucru, acesta are nevoie de îngrijire și de o alimentație adecvată. În acest sens, iată care sunt băuturile care trebuie să fie consumate la micul dejun pentru a avea grijă de sănătatea hepatică.
Ficatul, care face parte din sistemul digestiv, este unul dintre cele mai mari organe din organism. La adulți, acesta poate cântări până la 1,5 kg. Ficatul îndeplinește multe funcții vitale, cum ar fi colectarea și filtrarea sângelui din intestine, producția bilei pentru a ajuta intestinul subțire să digere și să absoarbă grăsimile și descompunerea altor toxine din sânge, astfel încât aceste substanțe să poată fi eliminate din organism prin fecale sau urină.
Mizând pe un mic dejun sănătos pentru ficat, vei integra noi obiceiuri în rutina ta. Iată deci care sunt băuturile pe care trebuie să le alegi.
Ciocolata neagră caldă, ideală pentru ficat
Vrei să îți începi ziua cu o bătură caldă dulce, fără să pui însă sănătatea ficatului în pericol? În acest caz, va trebui să savurezi o ciocolata caldă cu un nivel de cacao de cel puțin 70%. Ciocolata neagră conține zinc (3 mg/100g) și cupru (1,6 mg/100g), nutrienți care ajută la creșterea efectului antioxidant al acestei ciocolate dulci.
Ceaiul matcha pentru un ficat sănătos
Aceasta băutură tradițională japoneză a devenit foarte în tendințe în ultima vreme. Este vorba despre un ceai verde redus sub formă de pudră, care este foarte bogat în antioxidanți. Dacă te întrebi ce fac antioxidanții, aceștia sunt substanțe care ajută la protejarea celulelor organismului de efectele radicalilor liberi.
Cafeaua espresso
Oricât de suprinzătro ar putea părea, compoziția cafelei ajută la păstrarea sănătății hepatice. Cel mai bine ar fi deci să se consume un espresso dimineață la micul dejun deoarece este tipul de cafea cu un nivel foarte ridicat de antioxidanți.
Ceaiul negru pentru un ficat sănătos
Beneficiile asociate cu majoritatea ceaiurilor provin din polifenoli, care sunt antioxidanți puternici ce pot ajuta la combaterea radicalilor liberi.
Sucul de merișoare
Renumit pentru capacitatea sa de a limita infecțiile tractului urinar, sucul de merișoare este, de asemenea, o sursă importantă de antioxidanți, ideali pentru ficat. Acestea sunt bogate în flavonoide și polifenoli, antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi. Sucul de merișoare favorizează, de asemenea, o mai bună stare de bine digestivă, datorită în special proantocianidinelor, care îmbunătățesc diversitatea bacteriilor intestinale.
Sucul de fructe de pădure
Căpșuni, zmeură, zmeură, coacăze negre, afine… Fructele de pădure sunt fructe roșii cu un conținut excelent conținuturi de antioxidanți, ideale pentru ficat. Așadar, consumul lor în fiecare dimineață sub formă de suc ajută la protejarea ficatului de o eventuală îmbătrânire celulară. În plus, fructele de pădure conțin puțin zahăr, ceea ce le face un aliat sănătos pentru micul dejun.
Sucul de rodie
Rodia este cea mai bogată în antioxidanți și ajută ficatul să se elibereze de toxine.
Sucul de sfeclă
Sfecla este o legume extrem de bogată în fibre și antioxidanți. Ajută de asemenea ficatul să se protejeze de inflamații. Dacă vei cosuma un suc de sfeclă în fiecare dimineață, vei avea grijă de minune de sănătatea hepatică.