Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru aciditatea gastrică?

Photo of author

By Ramona Fustos

Aciditatea gastrică este responsabilă de durerile abdominale, dar și de arsurile la stomac, un lucru care poate deveni repede un coșmar în viața de zi cu zi. Din fericire, există soluții naturale pentru a trata aceste probleme. Iată care sunt cele mai bune soluții pe care să mizezi.

Arsuri la stomac, reflux acid, reflux gastric… toate sunt simptome neplăcute și chiar dureroase care afectează viața multor oameni. Pentru a combate acest disconfort, este esențial să adoptăm bune obiceiuri alimentare și să cunoaștem anumite remedii naturale.

Cimbrul

Infuzia cu cimbru are avantajul de a prezenta numeroase virtuți pentru buna funcționare a organismului, dar și pentru starea de bine în general. Are un efect anti-inflamator și diuretic. Mai mult, cimbrul este considerat unul din cele mai bune ceaiuri pentru a lupta cu aciditatea gastrică. Asta datorită proprietăților sale anti-spasmodice, care vor acționa în mod direct asupra problemelor digestive. De exemplu, ceaiul de cimbru poate ajuta la prevenirea și ameliorarea balonărilor de la sfârșitul meselor. Dar și a grețurilor, a crampelor intestinale, a arsurilor la stomac și, bineînțeles, la limitarea sau prevenirea bolii de reflux gastro-esofagian.

Mușețel, ideal pentru a evita aciditatea gastrică

Unul dintre cele mai bune ceaiuri din plante pentru tratarea acidității gastrice este cel din mușețel roman, un adevărat aliat pentru sănătate și bunăstare. Acest remediu natural calmează o varietate de probleme digestive, cum ar fi balonarea de la sfârșitul meselor, durerile abdominale, diareea temporară și arsurile la stomac cauzate de acidul gastric care urcă prin esofag. Consumul regulat de ceai din plante de mușețel roman îți va permite, de asemenea, să beneficiezi de numeroasele avantaje ale plantei. Și anume: combaterea stresului și a anxietății, îmbunătățirea calității somnului, calmarea anumitor dureri și îngrijirea pielii în mod natural.

Feniculul

Folosit destul de mult și popular pentru virtuțile sale digestive, feniculul, este cea mai bună alternativă naturală. Este ideal pentru a calma arsurile la stomac, pentru a ameliora procesul dgestiv, dar și tranzitul intestinal.

Mai mult, beneficiile feniculului ajută la promovarea unei stări generale de bine. În primul rând prin combaterea acidității gastrice din stomac, dar și prin reducerea balonării după masă, a gazelor, a senzației de greutate și a refluxului gastro-esofagian. Antiinflamator, antispasmodic și regulator digestiv, feniculul poate fi luat sub formă de infuzie oricând dorești. Se poate consuma de mai multe ori pe zi, până la dispariția simptomelor.

Curcuma pentru a combate aciditatea gastrică

Un condiment folosit foarte mult în bucătărie, curcuma are multiple beneficii pentru organism. Cu ajutorul lui se poate prepara cel mai bun ceai contra acidității gastrice. O infuzie pe bază de curcuma este extrem de eficientă pentru a diminua aciditatea gastrică sau chiar și pentru a preveni și stopa aciditatea. Proprietățile antiinflamatorii ale curcuminei te vor ajuta să îți îngrijești stomacul, ficatul și intestinele. Conținutul său de curcumină ajută, de asemenea, la calmarea inflamațiilor din organism și la menținerea unei bune sănătăți zilnice.

Lemnul dulce

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și cicatrizante pentru membranele mucoase (în special la nivelul pereților stomacali și intestinali), lemnul dulce preparat corect este unul dintre cele mai bune ceaiuri din plante pentru combaterea acidității gastrice. Consumul regulat crește lichidul din stomac, diluând și reducând partea acidă.