Ești în căutarea unor remedii pentru a stabiliza nivelul de glicemie? Descoperă citind acest articol câteva remedii de modă veche pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge. De la fructe la turmeric, de la ceaiul verde la activitatea fizică, există multe sfaturi naturale pentru a-ți regla nivelul de zahăr din sânge.
Trebuie să ții cont de faptul că aceste remedii sunt mici plusuri pe care le poți încorpora în viața de zi cu zi, dar nu sunt menite să înlocuiască tratamentul medical. Cel mai bine ar fi să consulți un profesionist în domeniul sănătății înainte de a lua în considerare orice modificare a stilului de viață.
Consumă alimentele într-o ordine precisă pentru un nivel scăzut de glicemie
Pentru a reduce nivelul de glicemie, cel mai bine ar fi să consumi alimentele într-o anumită ordine precisă. Poți începe cu alimente cu un indice glicemic mai slab. Alimente precum legumele verzi, proteinele mai slabe și grăsimile sănătoase care pot ajuta la stabilizarea glicemiei inițiale.
Apoi, urmează introducerea treptată a alimentelor cu un indice glicemic mai ridicat. Alimente cum ar fi cerealele integrale și fructele. Acestea permit o eliberare mai lentă a glucozei în sânge, evitând astfel urcarea nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru ajută la menținerea unui nivel mai stabil al zahărului din sânge pe parcursul zilei, ceea ce este esențial pentru sănătatea metabolică și controlul diabetului.
Fă-ți plinul de omega-3, magneziu și crom pentru un nivel scăzut de glicemie
Pentru a reduce nivelul de glicemie, cel mai bine ar fi să ai grijă la aportul de acizi grași esențiali omega-3. Dar și de magneziu sau de crom. Prin încorporarea acestor nutrienți esențiali în dieta zilnică, poți sprijini în mod eficient gestionarea glicemiei și o mai bună sănătate metabolică.
Omega-3, care se găsesc în alimente precum peștele gras, semințele de in și nucile, sunt cunoscute pentru faptul că îmbunătățesc sensibilitatea la insulină. Aceștia reduc inflamația, ajutând la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge. În plus, magneziul, care se găsește în legumele verzi, semințe și nuci, joacă un rol crucial în metabolismul glucozei și în reglarea insulinei. Acest lucru îl face un nutrient important pentru controlul nivelului de zahăr din sânge. În cele din urmă, cromul, care se găsește în legume, cereale integrale și nuci, este, de asemenea, implicat în metabolismul carbohidraților. Acesta mai poate contribui la îmbunătățirea sensibilității la insulină.
Mizează și pe mirodenii
Unele mirodenii au proprietăți benefice atunci când vine vorba despre reglarea nivelului de glicemie. De exemplu, scorțișoara poate ameliora sensibilitatea la insulină și poate reduce nivelul de glicemie după masă. De asemenea, se poate folosi și schinduful. Schinduful este folosit des în tradițiile medicinale pentru proprietățile sale de scădere a zahărului din sânge.
Turmericul are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
Fibrele solubile, cei mai buni aliați
Alimentele bogate în fibre solubile precum leguminoasele, fructele, legumele dar și cerealele integrale pot încetini absorbția de glucide. Mai mult, pot contribui la menținerea unui nivel stabil de zahăr în sânge. În plus, fibrele solubile pot să stimuleze și senzația de sațietate.