Te întrebi și tu ce ar trebui să mănânci seara pentru a dormi mai bine? Un somn bun este cel care se pregătește din timp. Este legat în mod direct de igiena ta de viață și mai ales, de ceea ce alegi să mănânci seara înainte de culcare.
Atunci când ajungem acasă de la serviciu după o zi lungă, suntem cu toții tentați să gătim primul lucru pe care îl găsim. Dar aceasta nu este o idee bună: mâncatul prost seara poate afecta calitatea somnului nostru. Ce ar trebui să mănânci deci seara pentru a avea un somn bun? Când ar trebui să mâncăm seara? După ce vei citi aceste câteva rânduri, vei ști ce să mănânci și cum să te bucuri de un somn profund și odihnitor.
Ce alimente trebuie să consumi seara pentru a dormi mai bine?
A mânca bine seara înainte de a merge la culcare este la fel de important ca și a dormi suficient în timpul nopții. Pentru a reveni la un somn bun, se recomandă să mănânci alimente sănătoase înainte de a merge la culcare. Te întrebi ce să mănânci pentru a te ajuta să dormi mai bine? Alege alimente care conțin nutrienți precum:
-triptofan: un aminoacid care poate favoriza producția de melatonină și de serotonină. Adică neurotransmițători care pot favoriza adormirea. Se pot regăsi în ouăle proaspete, lapte sau alte produse lactate.
– glucide: triptofanul nu se poate activa decât în prezența glucidelor. Trebuie deci să consumi seara cereale integrale și legume uscate, dar să eviți alimentele care conțin glucide și grăsimi.
– antioxidanți. Sunt nutrienți care permit corpului tău să se calmeze și să se purifice. În plus, fiind sărace în grăsimi, acestea ajută și la reducerea consumului de carbohidrați. Căpșunile, bananele, varza, morcovii și anghinarele conțin antioxidanți.
-fibre: ajută digestia și se găsesc în multe fructe și legume (spanac, fasole uscată, linte, năut, ovăz, orez etc.).
-magneziu: un agent antistres natural care te ajută să te relaxezi și să adormi mai ușor. Nucile, cerealele integrale, soia și fructele uscate conțin magneziu.
-melatonina: un hormon produs în timpul nopții, care se găsește, de asemenea, în anumite alimente, cum ar fi măslinele, nucile, roșiile, strugurii, quinoa și orezul.
-probiotice: acestea sunt bacterii care ajută la reechilibrarea florei intestinale. Acestea favorizează o digestie sănătoasă și se găsesc în alimentele fermentate, cum ar fi iaurtul, soia și varza fermentată.
-fosfor: alimentele bogate în fosfor, cum ar fi merele, ajută la prevenirea insomniei și a problemelor de somn. Așa că este o idee bună să consumi un măr ca desert înainte de a merge la culcare.
Evită să mănânci seara chiar înainte de a merge la culcare
Somnul necesită o temperatură internă scăzută a corpului. Digestia crește temperatura corpului. Prin urmare, nu este recomandabil să mănânci seara prea mult înainte de a adormi și nici să mănânci prea târziu. Într-adevăr, atunci când digestia este în desfășurare, este mai dificil să adormi. Pentru a evita această problemă, cel mai bine ar fi să aștepți 1 oră până la 1,5 ore după cină înainte de a merge la culcare.