Spanacul face parte din categoria celor mai interesante legume verzi de inclus în alimentație. Conține o mulțime de nutrienți și vitamine perfect pentru a susține organismul. Digestie, controlul greutății, sistemul imunitar… descoperă citind acest articol care sunt beneficiile spanacului.
Spanacul, o legumă cu multiple beneficii
Spanacul este una dintre cele mai hrănitoare legume verzi. Frunzele sale verzi și frumoase sunt pline de substanțe nutritive, vitamine și minerale care sunt bune pentru organism. Printre acestea se numără:
-Vitaminele A, B9, K, B2, B6, B1, C, E
-Fier, magneziu, magneziu, mangan, cupru, calciu, fosfor, potasiu și zinc.
– Este de, de asemenea, un puternic antioxidant, ceea ce îl face deosebit de interesant de consumat.
Poate stimula sistemul imunitar
Spanacul este foarte bogat în vitamine și în minerale, precum vitamina C și fier, care pot contribui la întărirea sistemului imunitar. Și mai bine, au și proprietăți anti-inflamatorii, un lucru care ajută la reducerea inflamației din corp.
Spanacul poate susține sănătatea cardiovasculară
Să găsești o modalitate de a te delecta și să ai grijă în același timp de inima ta, nu este mereu ușor. Spanacul se recomandă însă pentru sănătatea cardiovasculară. Conține o toxină care poate lupta contra patologiilor cardiovasculare.
Spanacul, un aliat anti-îmbătrânire
Spanacul este o sursă excelentă de antioxidanți, moleculele miraculoase care luptă împotriva radicalilor liberi, principalii vinovați de îmbătrânirea celulelor. Consumând spanac în mod regulat, îți poți păstra tenul strălucitor pentru mai mult timp.
Menținându-ți celulele tinere, spanacul reduce, de asemenea, riscul de cancer. Și asta datorită efectului clorofilei și acțiunii sale de drenare a poluanților cancerigeni.
Ochii tăi tind, de asemenea, să dea semne de slăbiciune. Odată cu înaintarea în vârstă, nu ești imun la cataractă sau la degenerescența maculară legată de vârstă (AMD). Carotenoizii din spanac sunt aliatul perfect pe termen lung pentru sănătatea ochilor.
Spanacul te ajută să slăbești?
Legumele verzi sunt o parte esențială a oricărei diete. Iar spanacul este una dintre ele. Gătește-l în apă sau la aburi, adaugă puțin usturoi sau o eșalotă tocată și este gata de consum, fără să adaugi prea multe calorii, pentru că este slab caloric.
De asemenea, poate fi consumat într-o salată cu o vinegretă ușoară. Pe de altă parte, o singură porție de spanac este foarte sățioasă. Este un inhibitor al apetitului, deoarece este bogat în fibre. Nu îți va fi foame după o masă pe bază de spanac, ceea ce te ajută să eviți gustările.
Iar pentru diabetici, aceștia pot mânca cât de mult spanac doresc, deoarece are un indice glicemic scăzut.